Veršienos ragu
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Veršienos ragu yra tradicinis prancūzų patiekalas. Švelni, sultinga veršiena labai skaniame baltame padaže – kaip gali nepatikti toks patiekalas? Taigi, aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti veršienos troškinį. Galiu atsakingai garantuoti, kad veršienos troškinys Prancūzijoje gaminamas būtent taip: paprastas veršienos troškinio receptas paimtas iš autoritetingos prancūzų kulinarijos knygos, o pats gaminimo principas atitinka visus prancūzų virtuvės kanonus. Pasakyti, kad veršienos troškinys skanus, reiškia nieko nepasakyti. Tai turi būti išbandyta. Todėl – žiūrėkite ir prisiminkite, kaip reikia gaminti veršienos troškinį!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Veršiena500 gramų
-
Sultinys1 litras
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Česnakai1 vnt (galva)
-
Grybai250 gramų
-
Gvazdikėliai2 vnt
-
Kiaušinio trynys2 vnt
-
Grietinė180 mililitrų
-
Citrinų sultys1 valgomasis šaukštas
-
Žolelių puokštė1 vnt (čiobreliai, lauro lapai, petražolės)
-
Druska, pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Veršieną supjaustykite dideliais kubeliais, sudėkite į didelį puodą.
-
2. Svogūną nuvalome, įdedame į jį gvazdikėlių. Į puodą suberkite svogūną į veršieną.
-
Reklama
-
3. Morką perpjaukite į kelias dalis, česnako galvą perpjaukite per pusę. Pridėti į puodą.
-
4. Aštrias žoleles sujungiame puokštėje. Sudėjau kekę į puodą.
-
Reklama
-
5. Puodo turinį užpilkite kambario temperatūros sultiniu. Uždenkite dangčiu, uždėkite ant vidutinės ugnies ir virkite pusvalandį.
-
6. Praėjus nurodytam laikui, į puodą suberkite grybus, druską ir pipirus. Uždenkite dangčiu ir virkite dar pusvalandį.
-
Reklama
-
7. Gautą sultinį nukoškite. Išmeskite svogūną, česnaką ir kekę. Veršieną, morkas ir grybus dedame į kokį indą, uždengiame dangčiu ir rankšluosčiu - kad neatvėstų. Nukoštą sultinį supilkite atgal į puodą.
-
8. Sumaišykite kiaušinių trynius ir grietinę.
-
Reklama
-
9. Gautą mišinį supilkite į karštą sultinį.
-
10. Plakite šluotele iki vientisos masės ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite.
-
Reklama
-
11. Nukelkite puodą nuo ugnies, į karštą padažą sudėkite veršieną, morkas ir grybus. Taip pat įpilkite citrinos sulčių. Išmaišykite ir palikite uždengtą 10 minučių.
-
12. Patiekite, kol patiekalas neatšalo. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama