Veršienos ragu
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Veršienos ragu yra tradicinis prancūzų patiekalas. Švelni, sultinga veršiena labai skaniame baltame padaže – kaip gali nepatikti toks patiekalas? Taigi, aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti veršienos troškinį. Galiu atsakingai garantuoti, kad veršienos troškinys Prancūzijoje gaminamas būtent taip: paprastas veršienos troškinio receptas paimtas iš autoritetingos prancūzų kulinarijos knygos, o pats gaminimo principas atitinka visus prancūzų virtuvės kanonus. Pasakyti, kad veršienos troškinys skanus, reiškia nieko nepasakyti. Tai turi būti išbandyta. Todėl – žiūrėkite ir prisiminkite, kaip reikia gaminti veršienos troškinį!
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Veršiena500 gramų
 - 
													Sultinys1 litras
 - 
													Svogūnai1 vnt
 - 
													Morkos2 vnt
 - 
													Česnakai1 vnt (galva)
 - 
													Grybai250 gramų
 - 
													Gvazdikėliai2 vnt
 - 
													Kiaušinio trynys2 vnt
 - 
													Grietinė180 mililitrų
 - 
													Citrinų sultys1 valgomasis šaukštas
 - 
													Žolelių puokštė1 vnt (čiobreliai, lauro lapai, petražolės)
 - 
													Druska, pipiraipagal skonį
 
Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Veršieną supjaustykite dideliais kubeliais, sudėkite į didelį puodą. - 
                                                    
2. Svogūną nuvalome, įdedame į jį gvazdikėlių. Į puodą suberkite svogūną į veršieną. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Morką perpjaukite į kelias dalis, česnako galvą perpjaukite per pusę. Pridėti į puodą. - 
                                                    
4. Aštrias žoleles sujungiame puokštėje. Sudėjau kekę į puodą. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Puodo turinį užpilkite kambario temperatūros sultiniu. Uždenkite dangčiu, uždėkite ant vidutinės ugnies ir virkite pusvalandį. - 
                                                    
6. Praėjus nurodytam laikui, į puodą suberkite grybus, druską ir pipirus. Uždenkite dangčiu ir virkite dar pusvalandį. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Gautą sultinį nukoškite. Išmeskite svogūną, česnaką ir kekę. Veršieną, morkas ir grybus dedame į kokį indą, uždengiame dangčiu ir rankšluosčiu - kad neatvėstų. Nukoštą sultinį supilkite atgal į puodą. - 
                                                    
8. Sumaišykite kiaušinių trynius ir grietinę. - 
Reklama
 - 
                                                    
9. Gautą mišinį supilkite į karštą sultinį. - 
                                                    
10. Plakite šluotele iki vientisos masės ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. - 
Reklama
 - 
                                                    
11. Nukelkite puodą nuo ugnies, į karštą padažą sudėkite veršieną, morkas ir grybus. Taip pat įpilkite citrinos sulčių. Išmaišykite ir palikite uždengtą 10 minučių. - 
                                                    
12. Patiekite, kol patiekalas neatšalo. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				


















