Velykinis pyragas su cukruotais vaisiais
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Velykų pyragas su cukruotais vaisiais niekuo nesiskiria nuo įprasto Velykų pyrago. Į tešlą dedu tai, ką turiu namuose ir ką mėgsta namiškiai. Taip ruošiu velykinį pyragą su cukruotais vaisiais. Natūralu, kad cukruoti vaisiai gali būti pakeisti bet kokiais džiovintais vaisiais. Tai tik paruoštas mišinys, ir jums patiems nieko nereikia sugalvoti. Velykinius pyragus paruošti gana sunku, todėl pirmą kartą gali pasirodyti ne taip, kaip planuota. Bet su laiku ateina patirtis. Kiekviena šeimininkė turi savo gaminimo receptą. Aš pasidalinau savo su jumis!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai5 stiklinės
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Pienas1 stiklinė
-
Cukrus1 stiklinė
-
Gyvos mielės20 gramų
-
Cukruoti vaisiai, razinos, džiovinti abrikosai, riešutaipagal skonį
-
Vanilinas, cinamonas, muskataspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia mieles atskiedžiame šiltame piene su cukrumi. Palikite 15 minučių. Tada viską sumaišome su minkštu sviestu, kiaušiniais ir prieskoniais. Sumaišykite, įpilkite miltų. Išmaišykite tešlą.
-
2. Išminkytą tešlą padėkite į šiltą vietą ir uždenkite rankšluosčiu. Ji turėtų pakilti po poros valandų. Tada pridėkite cukruotų vaisių. Taip pat galite pridėti džiovintų vaisių, tokių kaip razinos, slyvos, džiovinti abrikosai ir kt. Viską tolygiai išmaišyti.
-
Reklama
-
3. Dabar ruošiame formeles Velykiniams pyragams. Galite daryti keletą mažų arba porą didelių. Man patinka, kai pyragai yra dideli. Tada tešla viduje būna minkštesnė. Formas ištepkite aliejumi ir pabarstykite smulkiais džiūvėsėliais arba manų kruopomis, kad nepridegtų. Palikite pusvalandį, kol tešla pakils.
-
4. Kai tešla pakils, pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, velykinius pyragėlius patepę aliejumi. Jei pyragaičiai yra didelėse formose, kepimo laikas pailgės. Reikia kepti ant ne per stiprios kaitros apie valandą. Išimame ir atvėsiname.
-
Reklama
-
5. Kiaušinio baltymą ir cukrų išplakti iki tirštų putų. Paimkite pyragus ir atsargiai užpilkite glajumi. Tada imame įvairiaspalvius pabarstukus (arba cukatas) ir gausiai apibarstome pyragus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama