Užkandis su mocarelos sūriu
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Caprese yra lengvas itališkas užkandis iš pomidorų, [searh=mocarelos], alyvuogių aliejaus ir baziliko. Labai skanus, kvapnus ir lengvas užkandis! Šis užkandis labai populiarus ne tik Italijoje, bet ir daugelyje kitų šalių. Jis mėgstamas dėl tobulo pomidorų, mocarelos sūrio ir kvapnaus baziliko derinio. Šiam užkandžiui naudokite kokybišką aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų, šalto spaudimo. Prieš patiekdami užkandį užpilkite nedideliu kiekiu balzamiko padažo, kuris suteiks saldaus ir pikantiško skonio bei aromato. Užkandį galite patiekti tiesiog su duona arba įdėti keptos mėsos ar žuvies porciją.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mocarela150 gramų
-
Pomidorai5 vnt
-
Baziliko šakelė3 vnt
-
Alyvuogių aliejus4 šaukštai
-
Balzamiko actas1 valgomasis šaukštas
-
Raudonėlis1 žiupsnelis
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Pomidorus ir baziliką nuplaukite.
-
2. Išimkite sūrį iš išrūgų. Pomidorus ir sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio apskritimais.
-
Reklama
-
3. Pomidorus ir sūrį pakaitomis išdėliokite ant plokščios lėkštės.
-
4. Ant viršaus pabarstykite džiovintų raudonėlių, druskos ir juodųjų pipirų.
-
Reklama
-
5. Papuoškite baziliko lapeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzamiko padažu.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama