Trapios tešlos pyragas su obuolių uogiene

Trapios tešlos pyragas su obuolių uogiene

4.5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Žinoma, į vaikystę sugrįžti neįmanoma, bet galima prisiminti savo mėgstamą skonį, tereikia šiek tiek pasistengti. Būtent toks ir išeina šis pyragas, kaip ir anksčiau. Atkreipkite dėmesį į receptą! Šį pyragą galite patiekti per šventę arba tiesiog išgerti arbatos su šeima ir draugais. Tokio pyrago viršų galite padengti ne tik uogiene ir trupiniais, bet ir cukraus glajumi. Galite naudoti tirštą uogienę – parduotuvėje pirktą arba naminį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    120 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Vanilinis cukrus
    10 gramų
  • Kvietiniai miltai
    240 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukrus
    80 gramų
  • Soda
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Actas 6%
    1/2 arbatinio šaukštelio (arba citrinos sultys)
  • Obuolių uogienė
    160 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų. Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir vanilinį c...
    1. Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis suminkštėtų. Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir vanilinį cukrų. Plakite mikseriu 5-6 minutes iki purumo.
  • Sodą užgesinkite actu. Į sviesto mišinį įmuškite kiaušinį ir soda ir plakite vidutiniu greičiu.
    2. Sodą užgesinkite actu. Į sviesto mišinį įmuškite kiaušinį ir soda ir plakite vidutiniu greičiu.
  • Reklama
  • Miltus persijokite į dubenį ir greitai užminkykite minkštą, nelipnią tešlą. Tešlą sudėti į maišelį ir valandai palaikyti šaldytuve.
    3. Miltus persijokite į dubenį ir greitai užminkykite minkštą, nelipnią tešlą. Tešlą sudėti į maišelį ir valandai palaikyti šaldytuve.
  • Tešlą iškočiokite į 8 mm storio stačiakampį. Perkelkite sluoksnį į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
    4. Tešlą iškočiokite į 8 mm storio stačiakampį. Perkelkite sluoksnį į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  • Reklama
  • Tešlą subadyti šakute per visą tešlos paviršių. Kepimo skardą su tešla dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių temp...
    5. Tešlą subadyti šakute per visą tešlos paviršių. Kepimo skardą su tešla dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Nupjaukite plutos kraštus ir perpjaukite į dvi lygias dalis. Apkarpas sumalkite į trupinius, pyragus visiškai atvėsinkite.
  • Sumaišykite obuolių uogienę ir pusę jos užtepkite ant pirmojo pyrago sluoksnio lygiu sluoksniu.
    6. Sumaišykite obuolių uogienę ir pusę jos užtepkite ant pirmojo pyrago sluoksnio lygiu sluoksniu.
  • Reklama
  • Ant viršaus uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir prispauskite. Viršų aptepkite likusia uogiene, pabarstykite likučiais, uždenkite ir padėkit...
    7. Ant viršaus uždėkite antrą pyrago sluoksnį ir prispauskite. Viršų aptepkite likusia uogiene, pabarstykite likučiais, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 4-6 valandas. Supjaustykite ir patiekite.
  • Gero apetito!
    8. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai