Tiramisu, pagamintas iš paruoštų biskvito sluoksnių

Tiramisu, pagamintas iš paruoštų biskvito sluoksnių

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Užsimanėte paragauti skanaus deserto, bet nesinori išleisti daug pinigų brangiems „savoiardi“ sausainiams? Tuomet receptas skanaus tiramisu iš paruoštų biskvito lakštų - specialiai jums! Tiramisu tapo toks populiarus mūsų krašte, kad atsirado daugybė naujų, originalių receptų. Be to, daugelis jų yra žymiai pigesni už klasikinį variantą. Taigi, ruošiant tiramisu iš paruoštų biskvito lakštų, brangius „savoiardi“ sausainius galima pakeisti paprastu biskvitu. Tas pats galioja ir maskarponės sūriui: tiks ir grietinėlė.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Maskarponė
    300 gramų
  • Biskvito lakštas
    1 vnt
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Kava
    300 mililitrų
  • Likeris
    50 gramų
  • Cukrus
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoštas biskvito lakštas man buvo vienas, bet storas. Todėl jį perpjoviau ir, iš esmės, pasigaminau savo „savoiardi“.
    1. Paruoštas biskvito lakštas man buvo vienas, bet storas. Todėl jį perpjoviau ir, iš esmės, pasigaminau savo „savoiardi“.
  • Dabar imkimės kremo: atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymai turi būti šalti, laikykite juos šaldytuve iki plakimo. Trynius sumaišykite ...
    2. Dabar imkimės kremo: atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymai turi būti šalti, laikykite juos šaldytuve iki plakimo. Trynius sumaišykite ir išplakite su cukrumi (aš dedu porą arbatinių šaukštelių).
  • Reklama
  • Baltymus taip pat plakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki putų.
    3. Baltymus taip pat plakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki putų.
  • Maskarponę sutrinkite šakute, tada į ją įmaišykite išplaktus trynius. Palaipsniui įmaišykite ir baltymus. Plakite mažesniu greičiu.
    4. Maskarponę sutrinkite šakute, tada į ją įmaišykite išplaktus trynius. Palaipsniui įmaišykite ir baltymus. Plakite mažesniu greičiu.
  • Reklama
  • Kremas turi būti vienalytis ir tirštas.
    5. Kremas turi būti vienalytis ir tirštas.
  • Pradedame rinkti tiramisu: dugną ištepkite kremu. Perpjautą biskvitą pamirkykite kavos ir likerio mišinyje. Tada dėkite jį ant kremo.
    6. Pradedame rinkti tiramisu: dugną ištepkite kremu. Perpjautą biskvitą pamirkykite kavos ir likerio mišinyje. Tada dėkite jį ant kremo.
  • Reklama
  • Viršuje supilkite likusį kremą. Procedūrą galite kartoti, kol užteks biskvito ir kremo. Bet du sluoksniai - daugiau nei pakankamai. Pasku...
    7. Viršuje supilkite likusį kremą. Procedūrą galite kartoti, kol užteks biskvito ir kremo. Bet du sluoksniai - daugiau nei pakankamai. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo.
  • Viršų galite pabarstyti kakavos milteliais arba tarkuotu šokoladu.
    8. Viršų galite pabarstyti kakavos milteliais arba tarkuotu šokoladu.
  • Reklama
  • Siūlau leisti tiramisu pastovėti šaldytuve apie valandą. Desertas bus daug skanesnis!
    9. Siūlau leisti tiramisu pastovėti šaldytuve apie valandą. Desertas bus daug skanesnis!
  • Štai toks gražus ir skanus tiramisu iš paruoštų lakštų gaunasi. Skanaus!
    10. Štai toks gražus ir skanus tiramisu iš paruoštų lakštų gaunasi. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai