Tiramisu

Tiramisu

5 (2 įvertinimai)

5-7 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Garsusis tiramisu tortas yra skanus italų virtuvės atstovas ir ruošiamas visame pasaulyje. Jo skonis nepaliks abejingų, o tiramisu galite pasigaminti ir namuose! Tiramisu ruošiamas įvairiais būdais, tačiau kavos ir konjako pagrindu pagamintas impregnavimas visada yra būtinas priedas. Sviesto kremas puikiai impregnuoja minkštus pyragus, todėl desertas yra neįtikėtinai švelnus su subtiliu kavos aromatu. Šio nuostabaus itališko deserto pagrindas yra minkšti biskvito pyragaičiai.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinis
    4 vnt
  • Cukrus
    270 gramų
  • Miltai
    115 gramų
  • Malta kava
    4 arbatiniai šaukšteliai
  • Tirpi kava
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanduo
    175 mililitrai
  • Konjakas
    2 šaukštai
  • Grietinėlės sūris
    350 gramų
  • Grietinėlė
    180 mililitrų
  • Kiaušinio trynys
    3 vnt
  • Kakava
    2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite kavą, tada filtruokite ir įpilkite tirpios kavos. Palikite visiškai atvėsti, o tuo tarpu gaminkime pyragą.
    1. Paruoškite kavą, tada filtruokite ir įpilkite tirpios kavos. Palikite visiškai atvėsti, o tuo tarpu gaminkime pyragą.
  • Atskirkite baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakti į storas putas. Palaipsniui suberkite cukrų ir plakite toliau.
    2. Atskirkite baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakti į storas putas. Palaipsniui suberkite cukrų ir plakite toliau.
  • Reklama
  • Į baltymų masę suberkite trynius ir išmaišykite iki vientisos masės.
    3. Į baltymų masę suberkite trynius ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Įpilkite 30 ml paruoštos kavos ir vėl švelniai išmaišykite.
    4. Įpilkite 30 ml paruoštos kavos ir vėl švelniai išmaišykite.
  • Reklama
  • Pačioje pabaigoje suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.
    5. Pačioje pabaigoje suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.
  • Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi ir, pradedant nuo vidurio, pilame ant jos tešlą. Tešlą tolygiai paskirstome per visą paviršių ...
    6. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi ir, pradedant nuo vidurio, pilame ant jos tešlą. Tešlą tolygiai paskirstome per visą paviršių ir 10 minučių dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
  • Reklama
  • Leiskite biskvitui šiek tiek atvėsti.
    7. Leiskite biskvitui šiek tiek atvėsti.
  • Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 4 dalis.
    8. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 4 dalis.
  • Reklama
  • 100 ml. užplikytos kavos, įberkite 3 arbatinius šaukštelius cukraus ir 2 valgomus šaukštus konjako Gerai išmaišyti.
    9. 100 ml. užplikytos kavos, įberkite 3 arbatinius šaukštelius cukraus ir 2 valgomus šaukštus konjako Gerai išmaišyti.
  • Belieka paruošti kremą: plakite 140 gramus cukraus su 3 tryniais. Įpilkite 45 ml. kavos. Masę dedame ant ugnies ir verdame, kol sutirštės.
    10. Belieka paruošti kremą: plakite 140 gramus cukraus su 3 tryniais. Įpilkite 45 ml. kavos. Masę dedame ant ugnies ir verdame, kol sutirštės.
  • Reklama
  • Atskirai išplakite kreminį sūrį (jį galima pakeisti minkšta neriebia varške).
    11. Atskirai išplakite kreminį sūrį (jį galima pakeisti minkšta neriebia varške).
  • Atskirai išplakite grietinėlę, tada sudėkite atvėsintus trynius ir išplaktą grietinėlės sūrį. Kremą išmaišome iki vienalytės konsistencijos.
    12. Atskirai išplakite grietinėlę, tada sudėkite atvėsintus trynius ir išplaktą grietinėlės sūrį. Kremą išmaišome iki vienalytės konsistencijos.
  • Atvėsusius pyragėlius iš karto pamirkome su kava ir konjaku.
    13. Atvėsusius pyragėlius iš karto pamirkome su kava ir konjaku.
  • Reklama
  • Tada sutepkite kremu. Taip darome su visais kitais pyragais.
    14. Tada sutepkite kremu. Taip darome su visais kitais pyragais.
  • Paskutinį pyragą taip pat aptepame kremu ir apibarstome kakava. Paruoštą tiramisu dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
    15. Paskutinį pyragą taip pat aptepame kremu ir apibarstome kakava. Paruoštą tiramisu dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
  • Štai mes turime tokį skanų ir gražų desertą. Jei papuošite ledų kamuoliuku, jis bus dar skanesnis ir harmoningesnis. Skanaus!
    16. Štai mes turime tokį skanų ir gražų desertą. Jei papuošite ledų kamuoliuku, jis bus dar skanesnis ir harmoningesnis. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai