Tiramisu
5 (2 įvertinimai)
5-7 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Garsusis tiramisu tortas yra skanus italų virtuvės atstovas ir ruošiamas visame pasaulyje. Jo skonis nepaliks abejingų, o tiramisu galite pasigaminti ir namuose! Tiramisu ruošiamas įvairiais būdais, tačiau kavos ir konjako pagrindu pagamintas impregnavimas visada yra būtinas priedas. Sviesto kremas puikiai impregnuoja minkštus pyragus, todėl desertas yra neįtikėtinai švelnus su subtiliu kavos aromatu. Šio nuostabaus itališko deserto pagrindas yra minkšti biskvito pyragaičiai.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinis4 vnt
-
Cukrus270 gramų
-
Miltai115 gramų
-
Malta kava4 arbatiniai šaukšteliai
-
Tirpi kava2 arbatiniai šaukšteliai
-
Vanduo175 mililitrai
-
Konjakas2 šaukštai
-
Grietinėlės sūris350 gramų
-
Grietinėlė180 mililitrų
-
Kiaušinio trynys3 vnt
-
Kakava2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite kavą, tada filtruokite ir įpilkite tirpios kavos. Palikite visiškai atvėsti, o tuo tarpu gaminkime pyragą.
-
2. Atskirkite baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakti į storas putas. Palaipsniui suberkite cukrų ir plakite toliau.
-
Reklama
-
3. Į baltymų masę suberkite trynius ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Įpilkite 30 ml paruoštos kavos ir vėl švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Pačioje pabaigoje suberkite miltus ir užmaišykite tešlą.
-
6. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi ir, pradedant nuo vidurio, pilame ant jos tešlą. Tešlą tolygiai paskirstome per visą paviršių ir 10 minučių dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
-
Reklama
-
7. Leiskite biskvitui šiek tiek atvėsti.
-
8. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į 4 dalis.
-
Reklama
-
9. 100 ml. užplikytos kavos, įberkite 3 arbatinius šaukštelius cukraus ir 2 valgomus šaukštus konjako Gerai išmaišyti.
-
10. Belieka paruošti kremą: plakite 140 gramus cukraus su 3 tryniais. Įpilkite 45 ml. kavos. Masę dedame ant ugnies ir verdame, kol sutirštės.
-
Reklama
-
11. Atskirai išplakite kreminį sūrį (jį galima pakeisti minkšta neriebia varške).
-
12. Atskirai išplakite grietinėlę, tada sudėkite atvėsintus trynius ir išplaktą grietinėlės sūrį. Kremą išmaišome iki vienalytės konsistencijos.
-
13. Atvėsusius pyragėlius iš karto pamirkome su kava ir konjaku.
-
Reklama
-
14. Tada sutepkite kremu. Taip darome su visais kitais pyragais.
-
15. Paskutinį pyragą taip pat aptepame kremu ir apibarstome kakava. Paruoštą tiramisu dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
-
16. Štai mes turime tokį skanų ir gražų desertą. Jei papuošite ledų kamuoliuku, jis bus dar skanesnis ir harmoningesnis. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama