Tinginių balandėliai be ryžių

Tinginių balandėliai be ryžių

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Prisimenu, kaip vaikystėje nemėgau balandėlių, tiksliau ne jų pačių, o tokio mėsos ir ryžių derinio kopūstuose. Gerai, kad mama turėjo stebuklingą receptą, kurio dėka patiekalas tapo neatpažįstamas. Šiandien pasidalinsiu su jumis šiuo receptu. Vietoj ryžių dedama manų kruopų, todėl balandėlių tekstūra yra vienoda ir minkšta. Šis patiekalas panašesnis į kotletus, todėl pagaminkite tinkamą garnyrą.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    500 gramų
  • Baltasis kopūstas
    800 gramų
  • Svogūnai
    1~2 vnt
  • Morkos
    1 vnt
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Pomidorų sultys
    1 stiklinė
  • Manų kruopos
    4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kopūstą nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
    1. Kopūstą nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
  • Nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
    2. Nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Reklama
  • Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į storadugnį puodą.
    3. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į storadugnį puodą.
  • Į puodą sudėkite maltą mėsą, Manų kruopas, prieskonius ir smulkiai pjaustytas žoleles. Kruopščiai sumaišykite mišinį.
    4. Į puodą sudėkite maltą mėsą, Manų kruopas, prieskonius ir smulkiai pjaustytas žoleles. Kruopščiai sumaišykite mišinį.
  • Reklama
  • Iš faršo suformuokite kotletus. Sudėkite juos į puodą.
    5. Iš faršo suformuokite kotletus. Sudėkite juos į puodą.
  • Padažą pasigaminkite pomidorų sultis sumaišę su grietine.
    6. Padažą pasigaminkite pomidorų sultis sumaišę su grietine.
  • Reklama
  • Padažu užpilkite tinginių balandėlius. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies.
    7. Padažu užpilkite tinginių balandėlius. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies.
  • Troškinkite tinginių balandėlius 45 minutes. Patiekalas paruoštas! Gero apetito!
    8. Troškinkite tinginių balandėlius 45 minutes. Patiekalas paruoštas! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai