Tinginių balandėliai be ryžių
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Prisimenu, kaip vaikystėje nemėgau balandėlių, tiksliau ne jų pačių, o tokio mėsos ir ryžių derinio kopūstuose. Gerai, kad mama turėjo stebuklingą receptą, kurio dėka patiekalas tapo neatpažįstamas. Šiandien pasidalinsiu su jumis šiuo receptu. Vietoj ryžių dedama manų kruopų, todėl balandėlių tekstūra yra vienoda ir minkšta. Šis patiekalas panašesnis į kotletus, todėl pagaminkite tinkamą garnyrą.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Baltasis kopūstas800 gramų
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Žalumynaipagal skonį
-
Grietinė2 šaukštai
-
Pomidorų sultys1 stiklinė
-
Manų kruopos4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kopūstą nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
-
2. Nuluptą svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Morkas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į storadugnį puodą.
-
4. Į puodą sudėkite maltą mėsą, Manų kruopas, prieskonius ir smulkiai pjaustytas žoleles. Kruopščiai sumaišykite mišinį.
-
Reklama
-
5. Iš faršo suformuokite kotletus. Sudėkite juos į puodą.
-
6. Padažą pasigaminkite pomidorų sultis sumaišę su grietine.
-
Reklama
-
7. Padažu užpilkite tinginių balandėlius. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies.
-
8. Troškinkite tinginių balandėlius 45 minutes. Patiekalas paruoštas! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama