Šventinis plovas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Plovas yra puikus patiekalas didelei kompanijai. Jį galima virti katile ar keptuvėje, ant ugnies ar ant viryklės. Bet kokiu atveju tai skanus ir sotus patiekalas. Plovui naudokite trumpagrūdžius ryžius, jie bus mažiau išvirti ir bus trapūs patiekale. Prieš dėdami į plovą džiovintus vaisius nuplaukite verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena600 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Česnakai1 vnt
-
Razinos100 gramų
-
Džiovinti abrikosai150 gramų
-
Slyvos150 gramų
-
Ryžiai1 stiklinė
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus30 gramų
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Vanduo2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Norėdami paruošti plovą, paruoškite reikiamus ingredientus. Proporcijas galima šiek tiek keisti pagal savo skonį.
-
2. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Į karštą katilą supilkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą 8-10 minučių. Duokite laiko pasitroškinti uždengę dangtį.
-
Reklama
-
3. Šiuo metu nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.
-
4. Sudėkite daržoves į katilą su mėsa ir palikite viską kartu kepti dar 10 minučių. Nedidinkite kaitros, kad jautiena spėtų iškepti.
-
Reklama
-
5. Tada sudėkite ryžius į katilą ir įpilkite karšto vandens. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
-
6. Į centrą įdėkite česnako galvutę ir suberkite džiovintus abrikosus, slyvas ir razinas. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
-
Reklama
-
7. Virimo metu ryžiai padidės ir taps minkšti. Nukelkite katilą nuo ugnies ir palikite plovą pastovėti.
-
8. Paruoštą plovą perkelkite į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama