Šventinis plovas

Šventinis plovas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Plovas yra puikus patiekalas didelei kompanijai. Jį galima virti katile ar keptuvėje, ant ugnies ar ant viryklės. Bet kokiu atveju tai skanus ir sotus patiekalas. Plovui naudokite trumpagrūdžius ryžius, jie bus mažiau išvirti ir bus trapūs patiekale. Prieš dėdami į plovą džiovintus vaisius nuplaukite verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautiena
    600 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    2 vnt
  • Česnakai
    1 vnt
  • Razinos
    100 gramų
  • Džiovinti abrikosai
    150 gramų
  • Slyvos
    150 gramų
  • Ryžiai
    1 stiklinė
  • Druska
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    30 gramų
  • Prieskoniai
    pagal skonį
  • Vanduo
    2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Norėdami paruošti plovą, paruoškite reikiamus ingredientus. Proporcijas galima šiek tiek keisti pagal savo skonį.
    1. Norėdami paruošti plovą, paruoškite reikiamus ingredientus. Proporcijas galima šiek tiek keisti pagal savo skonį.
  • Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Į karštą katilą supilkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą 8-10 minučių. Duokite laiko pasitroškint...
    2. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Į karštą katilą supilkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą 8-10 minučių. Duokite laiko pasitroškinti uždengę dangtį.
  • Reklama
  • Šiuo metu nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.
    3. Šiuo metu nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.
  • Sudėkite daržoves į katilą su mėsa ir palikite viską kartu kepti dar 10 minučių. Nedidinkite kaitros, kad jautiena spėtų iškepti.
    4. Sudėkite daržoves į katilą su mėsa ir palikite viską kartu kepti dar 10 minučių. Nedidinkite kaitros, kad jautiena spėtų iškepti.
  • Reklama
  • Tada sudėkite ryžius į katilą ir įpilkite karšto vandens. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
    5. Tada sudėkite ryžius į katilą ir įpilkite karšto vandens. Įdėkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
  • Į centrą įdėkite česnako galvutę ir suberkite džiovintus abrikosus, slyvas ir razinas. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15...
    6. Į centrą įdėkite česnako galvutę ir suberkite džiovintus abrikosus, slyvas ir razinas. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
  • Reklama
  • Virimo metu ryžiai padidės ir taps minkšti. Nukelkite katilą nuo ugnies ir palikite plovą pastovėti.
    7. Virimo metu ryžiai padidės ir taps minkšti. Nukelkite katilą nuo ugnies ir palikite plovą pastovėti.
  • Paruoštą plovą perkelkite į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!
    8. Paruoštą plovą perkelkite į lėkštę ir patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai