Suomiška žuvies sriuba

Suomiška žuvies sriuba

5 (1 įvertinimai)

5

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Suomiška žuvies sriuba yra skani, kreminė lašišos sriuba, kurią gana lengva paruošti, tačiau ji atrodo labai apetitiškai ir yra nuostabaus skonio! Suomišką žuvies sriubą paruošti labai paprasta. Ši sriuba išsiskiria savo paprastumu, sunaudojama minimaliai produktų, tačiau sriuba yra labai soti ir nepaprastai skani! Norint įvertinti šios nuostabios kreminės sriubos grožį, labai svarbu naudoti kuo šviežesnę žuvį.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lašiša
    700 gramų (Sultiniui naudojame
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Aliejus
    20 gramų
  • Krapai
    20 gramų
  • Bulvės
    300 gramų
  • Morkos
    200 gramų
  • Kremas
    300 gramų
  • Pipirų žirneliai
    5 vnt
  • Miltai
    1 šaukštas
  • Sviestas
    20 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Lašišą padaliname. Dedame galvą į puodą (išimame žiaunas ir akis), uodegą, odą, skeletą užpilame švariu šaltu vandeniu (!) Užvirinkite, t...
    1. Lašišą padaliname. Dedame galvą į puodą (išimame žiaunas ir akis), uodegą, odą, skeletą užpilame švariu šaltu vandeniu (!) Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir pašalinkite putas. Suberkite nesmulkintas nuluptas morkas, svogūnus, lauro lapus, pipirų žirnelius ir viską virkite ant silpnos ugnies apie 25-30 min.
  • Sultinį nukoškite ir įdėkite 2 arbatinius šaukštelius druskos.
    2. Sultinį nukoškite ir įdėkite 2 arbatinius šaukštelius druskos.
  • Reklama
  • Kol verda sultinys, paruošiame daržoves. Įkaitiname keptuvę, supilame į ją augalinį aliejų ir pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną iki s...
    3. Kol verda sultinys, paruošiame daržoves. Įkaitiname keptuvę, supilame į ją augalinį aliejų ir pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną iki skaidrumo. Tada suberkite smulkia tarka sutarkuotas morkas ir viską pakepinkite, kol suminkštės.
  • Į verdantį sultinį sudėkite smulkiai pjaustytas bulves.
    4. Į verdantį sultinį sudėkite smulkiai pjaustytas bulves.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, į sviestą įberkite šaukštą miltų, įpilkite šiek tiek sultinio ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
    5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, į sviestą įberkite šaukštą miltų, įpilkite šiek tiek sultinio ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  • Reklama
  • Kai bulvės bus beveik paruoštos, į puodą suberkite apkeptas daržoves ir svieste pakepintus miltus.
    6. Kai bulvės bus beveik paruoštos, į puodą suberkite apkeptas daržoves ir svieste pakepintus miltus.
  • Žuvies filė supjaustykite gana dideliais gabalėliais ir suberkite į sriubą.
    7. Žuvies filė supjaustykite gana dideliais gabalėliais ir suberkite į sriubą.
  • Reklama
  • Po 3-5 minučių plona srovele supilkite grietinėlę, suberkite smulkiai supjaustytus krapus, užvirinkite, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
    8. Po 3-5 minučių plona srovele supilkite grietinėlę, suberkite smulkiai supjaustytus krapus, užvirinkite, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  • Suomiška žuvies sriuba paruošta. Gero apetito!
    9. Suomiška žuvies sriuba paruošta. Gero apetito!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai