Sultinga ir minkšta kepta kiauliena
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Tiesą sakant, labai paprasta paruošti sultingą ir minkštą kiaulieną, o šiame recepte sužinosite, kaip tai padaryti. Satsebeli padažas, majonezas ir garstyčios su prieskoniais suteiks šiam patiekalui ypatingo aromato. Mane seniai mokė gaminti sultingą ir minkštą kiaulieną, o šiandien noriu pasidalinti šiuo receptu su jumis. Visa sultingos mėsos kepimo paslaptis slypi marinate. Šiame recepte kaip marinatas naudojamas augalinis aliejus, garstyčios, majonezas, Satsebeli padažas ir adžika. Kartu jie neleidžia mėsai per daug išdžiūti kepant, o gatavam patiekalui suteikia labai malonų ir apetitą keliantį aromatą.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1.5 kilogramo
-
Česnakai15 skiltelių
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus5 šaukštai
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Į augalinį aliejų įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
-
2. Paimkite mėsą, padarykite maždaug 1 centimetro gylio įpjovimus, supilkite aliejų su druska ir pipirais, uždarykite česnako skiltele. Šiuos pjūvius padarykite visoje mėsoje iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
3. Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, iš visų pusių aptepkite lygiu garstyčių sluoksniu. Tada mėsą aptepkite majonezu, tada – Satsebeli padažu. Pabaigoje aptepkite adžika arba pabarstykite mėsos prieskoniais.
-
4. Mėsą suvyniokite į foliją, kraštus gerai sutvirtinkite, kad kepant sultys neišsilietų į skardą. Mėsą padėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms.
-
Reklama
-
5. Mėsą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 2 valandoms, tada ant išskleiskite foliją ir kepkite dar 30 minučių. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama