Subtilūs ryžiai su kefyru
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Labai neįprasta virti ryžius ant kefyro. Mano nuostabai, ryžiai pasirodė labai skanūs, švelnūs, kreminio skonio. Šiuos ryžius galima patiekti su mėsa, žuvimi ar salotomis. Tokius ryžius taip pat galima patiekti pusryčiams, papildant saldžiu kefyru, jogurtu arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų. Svarbu pasirinkti skanų kefyrą su dideliu riebalų kiekiu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ilgagrūdžiai ryžiai1 puodelis
-
Sviestas30 gramų
-
Kefyras1~1,5 puodeliai
-
Vanduo1,5 stiklinės
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus ryžiams gaminti. Geriau naudoti ilgagrūdžius arba garuose ruoštus ryžius, puikiai tiks ir Basmati veislė.
-
2. Ryžius gerai nuplaukite, sudėkite į sietelį, kad nutekėtų vandens perteklius.
-
Reklama
-
3. Ištirpinkite sviestą keptuvėje arba puode.
-
4. Suberkite ryžius, išmaišykite ir troškinkite kelias minutes, kad ryžiai įsigertų sviesto.
-
Reklama
-
5. Supilkite vandenį, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos.
-
6. Kai vanduo išgaruos, supilkite kefyrą ir pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite lėtai kaitinant dar 7-10 minučių. Sandariai uždenkite dangčiu ir palikite dar 10 minučių.
-
Reklama
-
7. Patiekite ryžius su tuo, kas jums patinka. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama