Salotos su vištiena, pupelėmis ir graikiniais riešutais
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Paruoškime apetitą keliančias, skanias ir sveikas salotas iš virtos vištienos filė, graikinių riešutų ir konservuotų pupelių. Jos paruošiamas labai paprastai ir greitai. Gali būti patiekiamos kaip savarankiškas patiekalas vakarienei. Salotos yra sočios, atrodo apetitiškai, o česnako ir šviežių žolelių dėka turi neprilygstamą aromatą! Idealiai tinka dietiniam maistui. Jei pageidaujama, grietinę galima pakeisti majonezu. Vietoj raudonųjų pupelių galite naudoti bet kurias kitas. Pupeles galima imti kaip mano – konservuotas, arba galima virti pačiam. Vištienos filė galima ne virti, o kepti. Tada atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė300 gramų
-
Konservuotos pupelės250 gramų (raudonos)
-
Graikiniai riešutai50 gramų
-
Česnakai2 skiltelės
-
Šviežios petražolės3 vnt
-
Grietinė2 šaukštai
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išimkite pupeles iš stiklainio, nuplaukite ir suberkite į sietelį, kad nutekėtų drėgmės perteklius.
-
2. Vištienos filė supjaustykite gabalėliais, pamerkite į verdantį, pasūdytą vandenį, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite, kol suminkštės, apie 15-20 minučių. Tada perkelkite į lėkštę ir leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
3. Atvėsusią vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
-
4. Graikinius riešutus 1-2 minutes padžiovinkite sausoje keptuvėje, taip jie atskleis savo aromatą ir skonį. Tada supjaustykite gabalėliais peiliu.
-
Reklama
-
5. Nuplaukite petražoles, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
-
6. Salotų padažui sumaišykite grietinę, smulkintą česnaką, druską ir juoduosius pipirus.
-
Reklama
-
7. Visus paruoštus ingredientus sudėkite į salotų dubenį, suberkite pupeles ir pagardinkite grietinės padažu.
-
8. Patiekite atšaldytą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama