Salotos su avinžirniais ir pomidorais
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Labai skanus avinžirnių derinys su pomidorais, svogūnais ir žolelėmis. Salotos puikiai tinka liesiems ir vegetariškiems patiekalams. Atkreipkite dėmesį į receptą! Panašių salotų galite rasti Vidurio Rytų virtuvėje, jose dedama daug žalumynų – kalendros, baziliko, mėtų, kmynų. Salotos paprastos, bet labai skanios, tinka gavėnios ir vegetarų stalui.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avinžirniai100 gramų
-
Vyšniniai pomidorai100 gramų
-
Svogūnai50 gramų
-
Česnakai1 skiltelė
-
Petražolės20 gramų
-
Alyvuogių aliejus1 šaukštas
-
Daržovių prieskoniaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto pamirkykite avinžirnius šaltame vandenyje, geriausia per naktį. Svogūnus ir česnakus nulupkite, kartu su petražolėmis ir pomidorais nuplaukite po tekančiu vandeniu.
-
2. Avinžirnius sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį sodos ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Priklausomai nuo veislės, jums gali prireikti nuo 20 iki 40 minučių.
-
Reklama
-
3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, vyšninius pomidorus – ketvirčiais, daržoves sudėkite į gilų patogų dubenį.
-
4. Susmulkinkite petražoles ir česnaką ir sudėkite į dubenį. Petražolės gali būti pakeistos kalendra arba baziliku.
-
Reklama
-
5. Išvirusius avinžirnius nuplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į daržoves, įberkite prieskonių, pagal skonį druskos, pipirų, įpilkite aliejaus.
-
6. Salotas kruopščiai išmaišykite, paragaukite, jei neužtenka pomidorų rūgšties, galite įpilti šiek tiek vyno acto ar citrinos sulčių.
-
Reklama
-
7. Padalinkite salotas porcijomis ir nedelsdami patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama