Salotos su avinžirniais ir pomidorais

Salotos su avinžirniais ir pomidorais

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Labai skanus avinžirnių derinys su pomidorais, svogūnais ir žolelėmis. Salotos puikiai tinka liesiems ir vegetariškiems patiekalams. Atkreipkite dėmesį į receptą! Panašių salotų galite rasti Vidurio Rytų virtuvėje, jose dedama daug žalumynų – kalendros, baziliko, mėtų, kmynų. Salotos paprastos, bet labai skanios, tinka gavėnios ir vegetarų stalui.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avinžirniai
    100 gramų
  • Vyšniniai pomidorai
    100 gramų
  • Svogūnai
    50 gramų
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Petražolės
    20 gramų
  • Alyvuogių aliejus
    1 šaukštas
  • Daržovių prieskoniai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto pamirkykite avinžirnius šaltame vandenyje, geriausia per naktį. Svogūnus ir česnakus...
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Iš anksto pamirkykite avinžirnius šaltame vandenyje, geriausia per naktį. Svogūnus ir česnakus nulupkite, kartu su petražolėmis ir pomidorais nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  • Avinžirnius sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį sodos ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Priklauso...
    2. Avinžirnius sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, įberkite žiupsnelį sodos ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Priklausomai nuo veislės, jums gali prireikti nuo 20 iki 40 minučių.
  • Reklama
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, vyšninius pomidorus – ketvirčiais, daržoves sudėkite į gilų patogų dubenį.
    3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, vyšninius pomidorus – ketvirčiais, daržoves sudėkite į gilų patogų dubenį.
  • Susmulkinkite petražoles ir česnaką ir sudėkite į dubenį. Petražolės gali būti pakeistos kalendra arba baziliku.
    4. Susmulkinkite petražoles ir česnaką ir sudėkite į dubenį. Petražolės gali būti pakeistos kalendra arba baziliku.
  • Reklama
  • Išvirusius avinžirnius nuplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į daržoves, įberkite prieskonių, pagal skonį druskos, pipirų, įpilkite ...
    5. Išvirusius avinžirnius nuplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į daržoves, įberkite prieskonių, pagal skonį druskos, pipirų, įpilkite aliejaus.
  • Salotas kruopščiai išmaišykite, paragaukite, jei neužtenka pomidorų rūgšties, galite įpilti šiek tiek vyno acto ar citrinos sulčių.
    6. Salotas kruopščiai išmaišykite, paragaukite, jei neužtenka pomidorų rūgšties, galite įpilti šiek tiek vyno acto ar citrinos sulčių.
  • Reklama
  • Padalinkite salotas porcijomis ir nedelsdami patiekite. Gero apetito!
    7. Padalinkite salotas porcijomis ir nedelsdami patiekite. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai