Saldžiosios paprikos įdarytos ryžiais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Įdarytas saldžiąsias paprikas galite ruošti ne tik su malta mėsa ir ryžiais, bet ir liesą – be mėsos produktų. Šios paprikos pasirodo ne mažiau skanios. Įdarui siūlau naudoti ryžius, keptus pievagrybius, daržoves ir konservuotus kukurūzus. O kad patiekalas būtų sotesnis, į keptuvę su paprikomis įdėkite keletą žalių bulvių – bus labai skanu!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Paprikos1 kilogramas
-
Ryžiai1 stiklinė (250 ml.)
-
Pievagrybiai400 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Kukurūzai100 gramų (konservuoti arba šaldyti)
-
Bulvės4 vnt
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
-
Paprikos milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Provanso sausieji prieskoniai1 arbatinis šaukštelis
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Ryžius kruopščiai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite 10 minučių nuo užvirimo momento. Tada suberkite ryžius į sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius.
-
Reklama
-
3. Kol ryžiai verda, nulupkite svogūnus ir morkas. Supjaustykite juos mažais kubeliais.
-
4. Pievagrybius taip pat smulkiai supjaustykite.
-
Reklama
-
5. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės, suberkite grybus ir kartu pakepinkite kelias minutes.
-
6. Į įdarą pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Taip pat pridėkite po pusę arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos ir provanso žolelių. Prieskonius sumaišykite su daržovėmis ir grybais ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite pusiau išvirusius ryžius, keptas daržoves su grybais ir konservuotais kukurūzais.
-
8. Įdarą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Nuplaukite paprikas ir išimkite sėklas.
-
10. Paruoštas paprikas prikimškite įdaru ir sudėkite į puodą storu dugnu.
-
Reklama
-
11. Bulves nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Sudėkite į puodą su paprikomis.
-
12. Suberkite likusius prieskonius, druską ir maltus pipirus.
-
13. Užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų paprikas. Užvirinkite ir virkite ant labai mažos ugnies 45-60 minučių.
-
Reklama
-
14. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama