Ryžių pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Jei jums patinka naminiai kepiniai, siūlau vieną labai įdomų variantą papildyti savo receptų kolekciją. Saldžiomis pieniškomis košėmis nieko nenustebinsite, o jei gaminsite pyragą? Pabandykite tai! Noriu papasakoti, kaip pasigaminti ryžių pyragą. Plona tešla ir labai subtilus įdaras – tai puikus arbatos desertas visai šeimai. Beje, tokį pyragą galima pagaminti, pavyzdžiui, iš likusių ryžių, net jei jie buvo virti vandenyje ir be cukraus. Šiuo atveju į įdarą dedama ir Ricotta, bet galima apsieiti ir be jos. Prieš patiekiant pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba glaistu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai1.5 stiklinės
-
Cukrus1 stiklinė (+ 1/4 puodelio tešlai)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 žiupsnelis
-
Sviestas150 gramų
-
Vanduo3 arbatiniai šaukšteliai
-
Kiaušiniai8 vnt (1 tešlai, likusi dalis įdarui)
-
Ryžiai3/4 stiklinės
-
Pienas3 stiklinės
-
Citrina1 vnt
-
Rikota200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti, tai padaryti tešlą. Į gilų dubenį suberkite išsijotus miltus, cukrų, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Sumaišykite sausus ingredientus ir sudėkite šaltą sviestą.
-
2. Viską sutrinkite į vienalyčius trupinius. Įmuškite 1 kiaušinį ir įpilkite ledinio vandens.
-
Reklama
-
3. Užminkykite vienalytę tešlą.
-
4. Susukite į rutulį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
-
Reklama
-
5. Į puodą supilkite pieną (galima atskiesti vandeniu) ir suberkite ryžius. Užvirus įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
-
6. Įdarui paruošti kiaušinius sumaišykite su cukrumi, išplakite iki vientisos masės. Dėl skonio galite pridėti vanilės ekstrakto.
-
Reklama
-
7. Rikotą sudėkite į dubenį.
-
8. Ir sudėkite ryžius, prieš tai atvėsinę. Išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite gana plonai. Sudėkite į karščiui atsparų indą.
-
10. Supilkite įdarą į formą ir pašaukite į orkaitę.
-
Reklama
-
11. Kepkite ryžių pyragą apie valandą, kol taps auksinės rudos spalvos. Po to šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra – ir galėsite ragauti. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama