Ryžių pyragas

Ryžių pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Jei jums patinka naminiai kepiniai, siūlau vieną labai įdomų variantą papildyti savo receptų kolekciją. Saldžiomis pieniškomis košėmis nieko nenustebinsite, o jei gaminsite pyragą? Pabandykite tai! Noriu papasakoti, kaip pasigaminti ryžių pyragą. Plona tešla ir labai subtilus įdaras – tai puikus arbatos desertas visai šeimai. Beje, tokį pyragą galima pagaminti, pavyzdžiui, iš likusių ryžių, net jei jie buvo virti vandenyje ir be cukraus. Šiuo atveju į įdarą dedama ir Ricotta, bet galima apsieiti ir be jos. Prieš patiekiant pyragą galima apibarstyti cukraus pudra arba glaistu.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    1.5 stiklinės
  • Cukrus
    1 stiklinė (+ 1/4 puodelio tešlai)
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Sviestas
    150 gramų
  • Vanduo
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai
    8 vnt (1 tešlai, likusi dalis įdarui)
  • Ryžiai
    3/4 stiklinės
  • Pienas
    3 stiklinės
  • Citrina
    1 vnt
  • Rikota
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti, tai padaryti tešlą. Į gilų dubenį suberkite išsijotus miltus, cukrų, žiupsnelį druskos ir kepimo mi...
    1. Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti, tai padaryti tešlą. Į gilų dubenį suberkite išsijotus miltus, cukrų, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Sumaišykite sausus ingredientus ir sudėkite šaltą sviestą.
  • Viską sutrinkite į vienalyčius trupinius. Įmuškite 1 kiaušinį ir įpilkite ledinio vandens.
    2. Viską sutrinkite į vienalyčius trupinius. Įmuškite 1 kiaušinį ir įpilkite ledinio vandens.
  • Reklama
  • Užminkykite vienalytę tešlą.
    3. Užminkykite vienalytę tešlą.
  • Susukite į rutulį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
    4. Susukite į rutulį ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite pieną (galima atskiesti vandeniu) ir suberkite ryžius. Užvirus įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant silpnos ugnies...
    5. Į puodą supilkite pieną (galima atskiesti vandeniu) ir suberkite ryžius. Užvirus įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
  • Įdarui paruošti kiaušinius sumaišykite su cukrumi, išplakite iki vientisos masės. Dėl skonio galite pridėti vanilės ekstrakto.
    6. Įdarui paruošti kiaušinius sumaišykite su cukrumi, išplakite iki vientisos masės. Dėl skonio galite pridėti vanilės ekstrakto.
  • Reklama
  • Rikotą sudėkite į dubenį.
    7. Rikotą sudėkite į dubenį.
  • Ir sudėkite ryžius, prieš tai atvėsinę. Išmaišykite.
    8. Ir sudėkite ryžius, prieš tai atvėsinę. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite gana plonai. Sudėkite į karščiui atsparų indą.
    9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite gana plonai. Sudėkite į karščiui atsparų indą.
  • Supilkite įdarą į formą ir pašaukite į orkaitę.
    10. Supilkite įdarą į formą ir pašaukite į orkaitę.
  • Reklama
  • Kepkite ryžių pyragą apie valandą, kol taps auksinės rudos spalvos. Po to šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra – ir galėsite...
    11. Kepkite ryžių pyragą apie valandą, kol taps auksinės rudos spalvos. Po to šiek tiek atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra – ir galėsite ragauti. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai