Ryžių košė su kiauliena
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Ryžių košę su mėsa galite įsivaizduoti kaip įprasčiausią patiekalą. Arba galite virti taip, kad taptų tikru kulinariniu šedevru. Tam jums reikia labai nedaug. Jei norite pagaminti skanų patiekalą, kuris šiek tiek primena plovą, galite išmokti virti ryžių košę su kiauliena. Paprasta paruošti, tačiau lengvai paįvairins jūsų stalą. Vietoj kiaulienos galite naudoti vištieną, jautieną ar avieną.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500 gramų
-
Morkos400 gramų
-
Pomidorai300 gramų
-
Ryžiai500 gramų
-
Druska1.5 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus200 gramų
-
Svogūnai170 gramų
-
Malti juodieji pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Vanduo1.5 litro
-
Kuminas1.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Jei labiau mėgstate dietinę mėsą, tuomet rinkitės nugarinę, o jei ne, tiks sprandinė. Padėkite katilą ant silpnos ugnies ant viryklės, užpilkite bekvapiu augaliniu aliejumi. Kai įkais, sudėkite mėsą į katilą. Kepkite iki auksinės rudos spalvos. Nulupkite svogūnus. Nuplaukite ir supjaustykite 0,5 cm pločio pusžiedžiais ir pakepinkite, retkarčiais pamaišydami, kol svogūnas taps minkštas ir skaidrus.
-
2. Morkas nulupkite ir gerai nuplaukite. Supjaustykite jas peiliu arba specialia tarka ilgomis juostelėmis. Paruoštas morkas suberkite į svogūnus ir mėsą ir pakepinkite penkias minutes.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite pomidorus. Jei nenorite, kad į patiekalą būtų pomidorų odelės, iš anksto nulupkite jas. Norėdami tai padaryti, užvirinkite vandenį ir kelioms minutėms panardinkite pomidorus į verdantį vandenį. Tada oda nusilups labai lengvai ir greitai. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į katilą.
-
4. Dabar atėjo laikas mūsų patiekalui suteikti rafinuoto skonio. Norėdami tai padaryti, paimkite nedidelį dubenį ir sumaišykite jame druską ir prieskonius. Sumeskite juos į katilą, gerai išmaišykite visus ingredientus. Aromatas bus tiesiog nuostabus.
-
Reklama
-
5. Į mėsą įpilkite pusantro litro švaraus šalto vandens. Jis turi būti aukštos kokybės. Patartina naudoti mineralinį arba buteliuose išpilstytą vandenį, o ne įprastą vandenį iš čiaupo.
-
6. Kai skystis užvirs, ant viršaus suberkite ryžius. Nemaišykite ir neuždenkite. Tiesiog sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite indą, kol skystis visiškai išgaruos. Tada išmaišykite patiekalą, papuoškite žolelėmis ir patiekite. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama