Ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Ryžiai su vištiena ir daržovėmis

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Ryžiai su vištiena ir daržovėmis – labai lengvai pagaminamas patiekalas, kurį tinka patiekti ir ką tik išvirtus, ir pašildytus mikrobangų krosnelėje. Šį patiekalą dažniausiai imu į darbą, pasišildau ir valgau – skanaus! Ryžiai su vištiena ir daržovėmis, mano nuomone, labai praktiškas patiekalas. Pirma, jis paruošiamas gana paprastai ir greitai - tiesiog pusvalandis, ne daugiau ir jokių sudėtingų kulinarinių malonumų - patiekalas gaminamas vienoje keptuvėje. Antra, patiekalas puikiai tinka tiems atvejams, kai liko nepanaudotų virtų ryžių – juos galėsite sėkmingai panaudoti gamindami šį patiekalą. Trečia, ingredientai yra gana paprasti, o jei vieno iš jų neturite, galite lengvai jį pakeisti kažkuo panašiu. Ketvirta, ryžiai su vištiena ir daržovėmis – vienas tų patiekalų, kuris nepraranda savo skonio, jei patiekiamas ne šviežias, o pašildytas mikrobangų krosnelėje. Trumpai tariant, šis patiekalas turi daug privalumų. Ir, pamiršau svarbiausią dalyką - taip pat labai skanu

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
    1 vnt
  • Saldžioji paprika
    1/2 vnt
  • Alyvuogių aliejus
    3 šaukštai
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Virti ryžiai
    2 puodeliai
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Prieskoniai
    Pagal skonį (malti raudonieji pipirai, raudonėliai, kmynai)
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Vištienos filė nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į dubenį.
    1. Vištienos filė nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į dubenį.
  • Papriką supjaustykite juostelėmis, sudėkite į vištieną.
    2. Papriką supjaustykite juostelėmis, sudėkite į vištieną.
  • Reklama
  • Įberkite šiek tiek aitriųjų maltų pipirų (pagal skonį), druskos ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišyti.
    3. Įberkite šiek tiek aitriųjų maltų pipirų (pagal skonį), druskos ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišyti.
  • Įkaitinkite gilią keptuvę be aliejaus. Įdėkite vištieną su paprika.
    4. Įkaitinkite gilią keptuvę be aliejaus. Įdėkite vištieną su paprika.
  • Reklama
  • Kepkite maišydami apie 7-8 minutes ant vidutinės ugnies, kol vištiena beveik iškeps. Kai vištienos filė bus beveik paruošta, visą keptuvė...
    5. Kepkite maišydami apie 7-8 minutes ant vidutinės ugnies, kol vištiena beveik iškeps. Kai vištienos filė bus beveik paruošta, visą keptuvės turinį perkeliame atgal į dubenį ir paliekame keptuvę ant ugnies.
  • Kol vištiena kepė, buvo galima spėti svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais (turiu raudoną, bet galima ir įprastą svogūną).
    6. Kol vištiena kepė, buvo galima spėti svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais (turiu raudoną, bet galima ir įprastą svogūną).
  • Reklama
  • Česnaką taip pat nulupame, smulkiai supjaustome.
    7. Česnaką taip pat nulupame, smulkiai supjaustome.
  • Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Rekomenduoju naudoti minkštesnius pomidorus, jie greičiau suminkštės ir suteiks daugiau skonio.
    8. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Rekomenduoju naudoti minkštesnius pomidorus, jie greičiau suminkštės ir suteiks daugiau skonio.
  • Reklama
  • Taigi, dabar į keptuvę, kurioje buvo kepta vištiena, sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.
    9. Taigi, dabar į keptuvę, kurioje buvo kepta vištiena, sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Tada į keptuvę suberkite virtus ryžius.
    10. Tada į keptuvę suberkite virtus ryžius.
  • Reklama
  • Ten siunčiame pomidorus.
    11. Ten siunčiame pomidorus.
  • Įdėkite prieskonių, druskos, pipirų ir šiek tiek vandens – tiesiog 100 ml, ne daugiau. Viską gerai išmaišome.
    12. Įdėkite prieskonių, druskos, pipirų ir šiek tiek vandens – tiesiog 100 ml, ne daugiau. Viską gerai išmaišome.
  • Iškeptą vištienos filė su pipirais grąžiname į keptuvę, sumaišome su keptuvės turiniu ir visiškai paruošiame. Tai, kaip taisyklė, yra dar...
    13. Iškeptą vištienos filė su pipirais grąžiname į keptuvę, sumaišome su keptuvės turiniu ir visiškai paruošiame. Tai, kaip taisyklė, yra dar 4-5 minutės – per tiek laiko vanduo spėja išgaruoti, o visi ingredientai suformuoja patiekalo skonio paletę.
  • Reklama
  • Patiekiame nedelsiant. Skanaus!
    14. Patiekiame nedelsiant. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai