Ryžiai su vištiena ir daržovėmis
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Ryžiai su vištiena ir daržovėmis – labai lengvai pagaminamas patiekalas, kurį tinka patiekti ir ką tik išvirtus, ir pašildytus mikrobangų krosnelėje. Šį patiekalą dažniausiai imu į darbą, pasišildau ir valgau – skanaus! Ryžiai su vištiena ir daržovėmis, mano nuomone, labai praktiškas patiekalas. Pirma, jis paruošiamas gana paprastai ir greitai - tiesiog pusvalandis, ne daugiau ir jokių sudėtingų kulinarinių malonumų - patiekalas gaminamas vienoje keptuvėje. Antra, patiekalas puikiai tinka tiems atvejams, kai liko nepanaudotų virtų ryžių – juos galėsite sėkmingai panaudoti gamindami šį patiekalą. Trečia, ingredientai yra gana paprasti, o jei vieno iš jų neturite, galite lengvai jį pakeisti kažkuo panašiu. Ketvirta, ryžiai su vištiena ir daržovėmis – vienas tų patiekalų, kuris nepraranda savo skonio, jei patiekiamas ne šviežias, o pašildytas mikrobangų krosnelėje. Trumpai tariant, šis patiekalas turi daug privalumų. Ir, pamiršau svarbiausią dalyką - taip pat labai skanu
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos krūtinėlė1 vnt
-
Saldžioji paprika1/2 vnt
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštai
-
Česnakai2 skiltelės
-
Virti ryžiai2 puodeliai
-
Pomidorai2 vnt
-
PrieskoniaiPagal skonį (malti raudonieji pipirai, raudonėliai, kmynai)
-
Druska, pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
-
1. Vištienos filė nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į dubenį.
-
2. Papriką supjaustykite juostelėmis, sudėkite į vištieną.
-
Reklama
-
3. Įberkite šiek tiek aitriųjų maltų pipirų (pagal skonį), druskos ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišyti.
-
4. Įkaitinkite gilią keptuvę be aliejaus. Įdėkite vištieną su paprika.
-
Reklama
-
5. Kepkite maišydami apie 7-8 minutes ant vidutinės ugnies, kol vištiena beveik iškeps. Kai vištienos filė bus beveik paruošta, visą keptuvės turinį perkeliame atgal į dubenį ir paliekame keptuvę ant ugnies.
-
6. Kol vištiena kepė, buvo galima spėti svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais (turiu raudoną, bet galima ir įprastą svogūną).
-
Reklama
-
7. Česnaką taip pat nulupame, smulkiai supjaustome.
-
8. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Rekomenduoju naudoti minkštesnius pomidorus, jie greičiau suminkštės ir suteiks daugiau skonio.
-
Reklama
-
9. Taigi, dabar į keptuvę, kurioje buvo kepta vištiena, sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.
-
10. Tada į keptuvę suberkite virtus ryžius.
-
Reklama
-
11. Ten siunčiame pomidorus.
-
12. Įdėkite prieskonių, druskos, pipirų ir šiek tiek vandens – tiesiog 100 ml, ne daugiau. Viską gerai išmaišome.
-
13. Iškeptą vištienos filė su pipirais grąžiname į keptuvę, sumaišome su keptuvės turiniu ir visiškai paruošiame. Tai, kaip taisyklė, yra dar 4-5 minutės – per tiek laiko vanduo spėja išgaruoti, o visi ingredientai suformuoja patiekalo skonio paletę.
-
Reklama
-
14. Patiekiame nedelsiant. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama