Riešutų pyragas

Riešutų pyragas

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Noriu su jumis pasidalinti paprastu receptu, kaip pasigaminti riešutų pyragą visai šeimai su graikiniais riešutais. Tortas tankus, jame daug riešutų. Beje, jei naudosite šiek tiek daugiau ingredientų, galite iškepti du pyragus arba supjaustyti vieną didelį. Tokiu atveju galite pabandyti pagaminti riešutų pyragą, pavyzdžiui, su sviestiniu kremu. Taip pat riešutų pyragui gaminti galite pasigaminti dekoracijų – tai gali būti glajus ir šokoladiniai pabarstukai.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Riešutai
    250 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Sviestas
    200 gramų
  • Miltai
    150 gramų
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Kepimo milteliai
    1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Riešutus sumalkite trintuve su 50 gramų cukraus. Sviestą išplakti su likusiu cukrumi.
    1. Riešutus sumalkite trintuve su 50 gramų cukraus. Sviestą išplakti su likusiu cukrumi.
  • Į sviestą pamažu įmušame po vieną kiaušinį ir plakame toliau.
    2. Į sviestą pamažu įmušame po vieną kiaušinį ir plakame toliau.
  • Reklama
  • Tada į masę suberkite graikinius riešutus, miltus, kepimo miltelius, vaniliną.
    3. Tada į masę suberkite graikinius riešutus, miltus, kepimo miltelius, vaniliną.
  • Iš pradžių išmaišykite šaukštu, tada mikseriu. Tešla paruošta.
    4. Iš pradžių išmaišykite šaukštu, tada mikseriu. Tešla paruošta.
  • Reklama
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Formą ištepkite aliejumi, tada pabarstykite miltais, sudėkite tešlą. Papuošimui pabarstykite graiki...
    5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Formą ištepkite aliejumi, tada pabarstykite miltais, sudėkite tešlą. Papuošimui pabarstykite graikiniais riešutais. Kepkite 50 minučių.
  • Iškepusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra.
    6. Iškepusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra.
  • Reklama
  • Skanaus!
    7. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai