Riešutiniai pyragaičiai su grietinėlės padažu
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Pyrago receptas su graikiniais riešutais, šokolado drožlėmis ir grietinėlės, klevų ir kukurūzų sirupo padažu. Šie pyragaičiai su kremine karamele puikiai tiks su kaušeliu vanilinių ledų.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltų3 stiklinė
-
Druska1/4 arbatinio šaukštelio
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Sviestas10 šaukštai
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
-
Sviesto2 šaukštai
-
Klevų sirupas6 šaukštai
-
Kukurūzų sirupas3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Vidutiniame dubenyje išsijokite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atidėkite. Kitame dubenyje ištirpintą sviestą sumaišykite su ruduoju cukrumi. Įpilkite lengvai išplaktus kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti.
-
2. Miltų mišinį pamažu suberkite į sviesto mišinį. Kruopščiai išmaišykite, bet neplakite. Sudėkite kapotus graikinius riešutus ir šokolado drožles. Tešla turi būti tiršta.
-
Reklama
-
3. Pyrago formą apšlakstykite aliejumi ir išklokite paruoštą tešlą. Kepkite 25-30 minučių orkaitėje, tada atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais.
-
4. Tuo tarpu paruoškite padažą. Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Tada supilkite grietinėlę, klevų sirupą ir kukurūzų sirupą. Mišinį kaitinkite ant vidutinės ugnies 20-30 minučių, kol sutirštės. Kai padažas sumažėja maždaug 1/3, jis yra paruoštas.
-
Reklama
-
5. Prieš patiekdami pyragus galite pašildyti ketaus keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje apie 25 sekundes. Ant viršaus uždėkite kaušelį vanilinių ledų, tada apšlakstykite šiltu padažu ir ant viršaus užberkite smulkintų graikinių riešutų.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama