Riestainiukai su Nutella
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 40 min.
Apie receptą
Skanūs, purūs riestainiai su nutella viduje bus puikūs pusryčiai ar užkandžiai visiems be išimties. Atkreipkite dėmesį į receptą! Šiuos skanius riestainius galima pasigaminti iš bet kokios mielinės tešlos. Svarbiausia yra suspausti kraštus kad įdaras netekėtų. Lengviausias būdas supjaustyti tešlą yra picos peilis.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas30 mililitrų
-
Mielės10 gramų
-
Vanduo50 mililitrų
-
Kvietiniai miltai180 gramų
-
Cukrus30 gramų
-
Druska1/4 šaukštelio
-
Kiaušinis1 vnt
-
Augalinis aliejus40 mililitrų
-
Vanilinis cukrus8 gramai
-
Kepimo milteliai1/2 šaukštelio
-
Nutella6 šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių jums reikia norint pagaminti „nutella“ riestainius.
-
2. Į dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską, vaniliną, išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Į pusę pieno ir vandens suberkite mieles, cukrų ir išmaišykite.
-
4. Įdėkite į šiltą vietą 20 minučių, kad iškiltu. Masė turėtų žymiai padidėti ir virsti putomis.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite likusį pieną ir vandenį ir ten įkulkite kiaušinį, išmaišykite.
-
6. Į mišinį su pienu įpilkite augalinio aliejaus, išmaišykite viską dar kartą.
-
Reklama
-
7. Į masę suberkite persijotus miltus su druska ir kepimo milteliais ir mieles.
-
8. Išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą. Įdėkite jį į gilų dubenį ir uždenkite.
-
Reklama
-
9. Padėkite į šiltą vietą 40-60 minučių, kad iškiltų.
-
10. Sudėkite tešlą ant stalo, pabarstytą miltais, padalinkite į du rutulius. Uždenkite ir leiskite pastovėti 10 minučių. Kiekvieną rutulį iškočiokite į 0,7 mm apskritimą ir supjaustykite gabalėliais.
-
Reklama
-
11. Ant plačiųjų trikampių kraštų uždėkite nutella. Sukite nuo plataus krašto iki siauro krašto. Suspauskite kraštus, kad nutella neišvarvėtų.
-
12. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite riestainius.
-
13. Įdėkite į karštą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje, kol iškeps. Išimkite iš orkaitės, leiskite pastovėti 5-10 minučių.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama