Ribollita
5 (1 įvertinimai)
Apie receptą
Tiršta, soti italų valstiečių sriuba labai tinka šaltu oru. Mat savo tėvynėje Italijoje ji ruošiama žiemą iš sezoninių daržovių. Ribollita yra Toskanos duonos sriuba, panadas, košė arba troškinys, gaminamas iš duonos ir daržovių, dažnai iš likučių.. Duoną galima dėti tiesiai į sriubą, bet skaniau ją kepti atskirai alyvuogių aliejuje. Alyvuogių aliejaus būtinai naudokite sriuboje – kepant daržoves ir pabaigoje patiekiant. Tai suteiks sriubai papildomo itališkumo! Vasarą į ribolitą galite dėti prinokusių pomidorų. Žiemą, jei jų nėra, imkite pomidorus savo sultyse. Vegetariška ribolitos versija taip pat yra skani.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūkyta kiaulienos krūtinėlė100 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Porai1/2 vnt (balta dalis)
-
Morkos1 vnt
-
Salierai2 vnt
-
Saldžioji paprika1 vnt
-
Cukinija1 vnt (maža)
-
Česnakai4~5 skiltelės
-
Pomidorai savo sultyse380 gramų
-
Baltosios pupelės1 stiklinė (sausos)
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai (+ patiekimui)
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Prieskoniai1 šaukštas (bazilikas, rozmarinas ir raudonėlis)
-
Kopūstai200 gramų
-
Sėlenų duona5~6 riekelės
Gaminimo eiga
-
1. Produktai ribollitai.
-
2. Mirkykite pupeles 4-5 valandas. Tada įpilkite šviežio vandens ir virkite, kol beveik išvirs. Sudėkite pupeles į kiaurasamtį ir išsaugokite sultinį.
-
Reklama
-
3. Rūkytą krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į puodą storu dugnu. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Svogūną, porą, morką ir česnaką supjaustykite vidutiniais kubeliais. Daržoves maišydami pakepinkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
-
4. Suberkite pjaustytas cukinijas, paprikas ir salierą. Kepkite dar 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Supilkite savo sultyse pjaustytus pomidorus kartu su įdaru. Troškinkite 5 minutes.
-
6. Supilkite apie litrą pupelių sultinio. Suberkite virtas pupeles ir stambiai pjaustytus pekino kopūstus. Virkite sriubą 10 minučių ant silpnos ugnies.
-
Reklama
-
7. Maždaug trečdalį daržovių atidėkite į dubenį ir sutrinkite iki rupios tyrės. Sudėkite į puodą su ribolitta. Įpilkite tiek pupelių sultinio arba karšto vandens, kad susidarytų gana tiršta sriuba.
-
8. Sriubą pasūdykite pagal skonį, įberkite sausų žolelių, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Užvirkite ir nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu. Leiskite pastovėti 15 minučių.
-
Reklama
-
9. Storas sėlenų duonos riekeles apkepkite alyvuogių aliejuje, kol taps traškios ir auksinės rudos spalvos.
-
10. Patiekite sriubą karštą su skrudinta duona. Patiekdami užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama