Rafaello tortas

Rafaello tortas

3.7 (4 įvertinimai)

6-7 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Lengvai pagaminamas ir skanus tortas su grietinėle ir kokoso drožlėmis, primenantis garsiųjų saldumynų skonį. Rafaello tortas puikiai tiks ir šventiniam stalui ar romantiškai vakarienei. Patiks visai šeimai. Ruošiant Rafaello tortą svarbu, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Ir prieš naudojant šaldytuve arba (šaltu oru) - balkone.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Miltai
    3/4 puodelio
  • Migdolų ekstraktas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kreminis sūris
    450 gramų (Mascarpone, Almette, Svalya)
  • Sviestas
    120 gramų
  • Kondensuotas pienas
    310 mililitrų (280 ml kreminiam sūriui)
  • Kokoso drožlės
    1 /2 puodeliai
  • Pieno milteliai
    1/4 puodelio
  • Pienas
    1/2 puodelio
  • Skrudinti kapoti migdolai
    1 puodelis
  • Susmulkinti vaniliniai vafliai
    1/2 puodelio
  • Rafaello saldainiai
    12 vnt (papuošimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir migdolų ekstraktu, masė turi padidėti trigubai.
    1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir migdolų ekstraktu, masė turi padidėti trigubai.
  • Į kiaušinių-cukraus masę pamažu suberkite miltus, mediniu šaukštu išmaišykite tešlą.
    2. Į kiaušinių-cukraus masę pamažu suberkite miltus, mediniu šaukštu išmaišykite tešlą.
  • Reklama
  • Paruoštą biskvitinę tešlą supilkite į sviestu arba augaliniu aliejumi išteptą formą. Kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min.
    3. Paruoštą biskvitinę tešlą supilkite į sviestu arba augaliniu aliejumi išteptą formą. Kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  • Biskvito būklę patikrinkite mediniu dantų krapštuku. Kai iš tešlos ištraukiamas sausas, biskvitas yra paruoštas. Iš orkaitės ir iš formos...
    4. Biskvito būklę patikrinkite mediniu dantų krapštuku. Kai iš tešlos ištraukiamas sausas, biskvitas yra paruoštas. Iš orkaitės ir iš formos išimkite gatavą biskvitą.
  • Reklama
  • Kol biskvitas vėsta, dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį, kambario temperatūros sviestą ir 280 ml kondensuoto pieno.
    5. Kol biskvitas vėsta, dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį, kambario temperatūros sviestą ir 280 ml kondensuoto pieno.
  • Į masę suberkite pieno miltelius ir pusę puodelio kokoso. Gerai išmaišykite.
    6. Į masę suberkite pieno miltelius ir pusę puodelio kokoso. Gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Kitame dubenyje sumaišykite likusį kondensuotą pieną ir pieną iki vientisos masės. Biskvitą perpjaukite į tris lygias dalis.
    7. Kitame dubenyje sumaišykite likusį kondensuotą pieną ir pieną iki vientisos masės. Biskvitą perpjaukite į tris lygias dalis.
  • Kiekvieną biskvito sluoksnį aptepkite pieno ir kondensuoto pieno mišiniu.
    8. Kiekvieną biskvito sluoksnį aptepkite pieno ir kondensuoto pieno mišiniu.
  • Reklama
  • Apatinį biskvito sluoksnį, aptepkite ketvirtąja dalimi kremo, dėkite smulkintus migdolus ir smulkintus vaflius.
    9. Apatinį biskvito sluoksnį, aptepkite ketvirtąja dalimi kremo, dėkite smulkintus migdolus ir smulkintus vaflius.
  • Tą patį darykite su visais sluoksniais, viršutinį sluoksnį gausiai patepkite kremu, nedėdami migdolų ir vaflių. Patepkite ir biskvito kra...
    10. Tą patį darykite su visais sluoksniais, viršutinį sluoksnį gausiai patepkite kremu, nedėdami migdolų ir vaflių. Patepkite ir biskvito kraštus.
  • Reklama
  • Tortą papuoškite kokoso drožlėmis ir Raffaello saldainiais.
    11. Tortą papuoškite kokoso drožlėmis ir Raffaello saldainiais.
  • Rafaello tortas paruoštas! Gero apetito!
    12. Rafaello tortas paruoštas! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.7/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai