Rafaello tortas

Rafaello tortas

3.7 (4 įvertinimai)

6-7

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Lengvai pagaminamas ir skanus tortas su grietinėle ir kokoso drožlėmis, primenantis garsiųjų saldumynų skonį. Rafaello tortas puikiai tiks ir šventiniam stalui ar romantiškai vakarienei. Patiks visai šeimai. Ruošiant Rafaello tortą svarbu, kad visi ingredientai būtų kambario temperatūros. Ir prieš naudojant šaldytuve arba (šaltu oru) - balkone.

Receptai pagal ingridientus: # Pieno produktai / # Miltai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    5 vnt
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Miltai
    3/4 puodelio
  • Migdolų ekstraktas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kreminis sūris
    450 gramų (Mascarpone, Almette, Svalya)
  • Sviestas
    120 gramų
  • Kondensuotas pienas
    310 mililitrų (280 ml kreminiam sūriui)
  • Kokoso drožlės
    1 /2 puodeliai
  • Pieno milteliai
    1/4 puodelio
  • Pienas
    1/2 puodelio
  • Skrudinti kapoti migdolai
    1 puodelis
  • Susmulkinti vaniliniai vafliai
    1/2 puodelio
  • Rafaello saldainiai
    12 vnt (papuošimui)
  • Kaip pagaminti

  • Rafaello tortas
    1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir migdolų ekstraktu, masė turi padidėti trigubai.
  • Rafaello tortas
    2. Į kiaušinių-cukraus masę pamažu suberkite miltus, mediniu šaukštu išmaišykite tešlą.
  • Rafaello tortas
    3. Paruoštą biskvitinę tešlą supilkite į sviestu arba augaliniu aliejumi išteptą formą. Kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  • Rafaello tortas
    4. Biskvito būklę patikrinkite mediniu dantų krapštuku. Kai iš tešlos ištraukiamas sausas, biskvitas yra paruoštas. Iš orkaitės ir iš formos išimkite gatavą biskvitą.
  • Rafaello tortas
    5. Kol biskvitas vėsta, dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį, kambario temperatūros sviestą ir 280 ml kondensuoto pieno.
  • Rafaello tortas
    6. Į masę suberkite pieno miltelius ir pusę puodelio kokoso. Gerai išmaišykite.
  • Rafaello tortas
    7. Kitame dubenyje sumaišykite likusį kondensuotą pieną ir pieną iki vientisos masės. Biskvitą perpjaukite į tris lygias dalis.
  • Rafaello tortas
    8. Kiekvieną biskvito sluoksnį aptepkite pieno ir kondensuoto pieno mišiniu.
  • Rafaello tortas
    9. Apatinį biskvito sluoksnį, aptepkite ketvirtąja dalimi kremo, dėkite smulkintus migdolus ir smulkintus vaflius.
  • Rafaello tortas
    10. Tą patį darykite su visais sluoksniais, viršutinį sluoksnį gausiai patepkite kremu, nedėdami migdolų ir vaflių. Patepkite ir biskvito kraštus.
  • Rafaello tortas
    11. Tortą papuoškite kokoso drožlėmis ir Raffaello saldainiais.
  • Rafaello tortas
    12. Rafaello tortas paruoštas! Gero apetito!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai