Pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 25 min.

Apie receptą

Varškė su obuoliais yra vienas iš klasikinių derinių. Desertas gali būti patiekiamas net ant šventinio stalo. Pati pyrago struktūra yra sultinga ir šiek tiek drėgna, dėka obuolių, kurie yra ant pyrago viršaus. Galite naudoti saldžių arba rūgščių veislių vaisius. Geriau naudokite neriebią varškę, būtinai pertrinkite per sietelį, kad nebūtų gabalėlių. Paruoštą varškės-obuolių pyragą galima patiekti karštą su ledų ar sviesto grietinėlės kaušeliu, tačiau tai bus nuostabus desertas ir vienas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    3 vnt
  • Varškė
    130 gramų
  • Sviestas
    105 gramai
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Kvietiniai miltai
    150 gramų
  • Granuliuotas cukrus
    150 gramų
  • Kepimo milteliai
    1/2 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Supilkite cukrų (100 gramų) į maišytuvo dubenį ir sudėkite minkštą sviestą (75 gramai). Mišinį sutrinu šluotele.
    1. Supilkite cukrų (100 gramų) į maišytuvo dubenį ir sudėkite minkštą sviestą (75 gramai). Mišinį sutrinu šluotele.
  • Varškę būtinai pertrinkite per sietelį ir supilkite į dubenį su sviestu ir cukrumi ir išmaišykite.
    2. Varškę būtinai pertrinkite per sietelį ir supilkite į dubenį su sviestu ir cukrumi ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Kiaušinius įmuškite į dubenį ir išmaišykite.
    3. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir išmaišykite.
  • Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių-sviesto mišinį.
    4. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių-sviesto mišinį.
  • Reklama
  • Kepimo skardą ištepkite aliejumi, dėkite į ją tešlą, tolygiai išlyginkite.
    5. Kepimo skardą ištepkite aliejumi, dėkite į ją tešlą, tolygiai išlyginkite.
  • Ištirpinkite 30 gramų sviesto ir sumaišykite su 50 gramų cukraus. Tai bus glajus.
    6. Ištirpinkite 30 gramų sviesto ir sumaišykite su 50 gramų cukraus. Tai bus glajus.
  • Reklama
  • Kiekvieną obuolį perpjaunu į 2 dalis, išlupu sėklas ir nupjaunu žievelę, obuolius supjaustau maždaug 3-5 milimetrų storio griežinėliais.
    7. Kiekvieną obuolį perpjaunu į 2 dalis, išlupu sėklas ir nupjaunu žievelę, obuolius supjaustau maždaug 3-5 milimetrų storio griežinėliais.
  • Ant pyrago apskritimu išdėliokite obuolius, aptepkite sviesto ir cukraus glajumi.
    8. Ant pyrago apskritimu išdėliokite obuolius, aptepkite sviesto ir cukraus glajumi.
  • Reklama
  • Pyragą dedu į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 40-60 minučių, patikrindama pasirengimą mediniu dantų krapštuku.
    9. Pyragą dedu į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 40-60 minučių, patikrindama pasirengimą mediniu dantų krapštuku.
  • Pyragą patiekite jau atvėsusį, antraip pjaustyti obuoliai pavirs koše. Gero apetito!
    10. Pyragą patiekite jau atvėsusį, antraip pjaustyti obuoliai pavirs koše. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai