Pyragas su aguonomis ir avietėmis
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
50 min.
Apie receptą
Iškepkite paprastą ir skanų pyragą su aguonomis ir avietėmis. Jį sudaro paprasti ingredientai, kurių turi kiekviena namų šeimininkė. Pyragui galite naudoti šviežių arba šaldytų aviečių. Prieš dedant uogas į tešlą, jų atitirpinti nereikia. Tešlą su uogomis reikia švelniai maišyti, kad jos tolygiai pasiskirstytų.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Avietės200 gramų (šviežios arba šaldytos)
-
Aguonos50 gramų (sausos)
-
Kefyras100 mililitrų
-
Cukrus150 gramų
-
Kvietiniai miltai200 gramų
-
Soda1/2 šaukštelio
-
Kepimo milteliai tešlai1 arbatinis šaukštelis (su kaupu)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Plakti nereikia, užtenka išmaišyti šluotele.
-
Reklama
-
3. Įpilkite kefyro, soda. Išmaišykite.
-
4. Suberti miltus, kepimo miltelius tešlai, sausas aguonas. Išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Pridėti aviečių. Švelniai įmaišykite į tešlą.
-
6. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 30-35 minutes.
-
Reklama
-
7. Pasibaigus laikui, mediniu iešmeliu patikrinkite pyrago pasirengimą. Jis turi būti sausas. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tada patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama