Kiauliena su grietinės padažu
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Geras pietų variantas – kiauliena su grietinės padažu. Kiaulienos stroganovas puikiai dera su grietinės padažu. Garnyrui galite rinktis bet kokią košę, makaronus ar bulvių košę. Neįtikėtinai skanus grietinės padažas padaro kiaulieną dar švelnesnę ir skanesnę. Prieskoniai, pridėti pagal skonį, suteiks jam ypatingo pikantiškumo. Šiam patiekalui geriausiai tinka pjaustyta kiaulienos nugarinė. Patiekiama karšta su garnyru.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena500 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Grietinė150 mililitrų
-
Miltai20 gramų
-
Augalinis aliejus40 gramų
-
Druska ir prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šiam patiekalui geriausia naudoti kiaulienos nugarinę. Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Įpusėjus kepti pasūdykite ir pagardinkite mėsą pagal skonį.
-
2. Kepkite mėsą, kol iškeps, tada atidėkite. Tuo tarpu nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
-
Reklama
-
3. Kepkite augaliniame aliejuje, pridėdami šiek tiek miltų. Kai svogūnas taps auksinis, supilkite grietinę ir išmaišykite. Į padažą sudėkite keptą kiaulieną.
-
4. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Kartais įpilu pieno: taip padažas tampa dar minkštesnis.
-
Reklama
-
5. Kol kiauliena troškinasi, galite išsivirti bet kokį garnyrą pagal savo skonį. Patiekalas patiekiamas karštas kartu su garnyru ir padažu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama