Purūs cukinijų blynai su žolelėmis

Purūs cukinijų blynai su žolelėmis

3 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Visiems paprastų daržovių mėgėjams noriu pasiūlyti labai šaunų variantą, kaip paruošti purius cukinijų blynus su žolelėmis. Puikūs pusryčiai vaikams ir suaugusiems! Šių blynų pranašumas yra tas, kad juos galima gaminti pusryčiams ar vakarienei arba, pavyzdžiui, kaip užkandį lauke. Švelnūs, patrauklūs, patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Jie gali būti patiekiami su grietine ar majonezu arba, pavyzdžiui, su česnakiniu padažu. Daržovių sezono metu šie blynai yra puiki idėja!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Cukinijos
    2 vnt
  • Žalumynai
    1 saujelė
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Miltai
    1 stiklinė
  • Kefyras
    1.5 stiklinės
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    2 arbatiniai šaukšteliai (+ kepimui)
  • Sviestas
    pagal skonį (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Cukinijas nuplaukite (turiu jaunas cukinijas), nusausinkite ir sutarkuokite. Nusausinkite kiaurasamtyje, kad nutekėtų skysčio perteklius.
    1. Cukinijas nuplaukite (turiu jaunas cukinijas), nusausinkite ir sutarkuokite. Nusausinkite kiaurasamtyje, kad nutekėtų skysčio perteklius.
  • Dabar į dubenį įmuškite kiaušinius.
    2. Dabar į dubenį įmuškite kiaušinius.
  • Reklama
  • Įberkite druskos pagal skonį.
    3. Įberkite druskos pagal skonį.
  • Ir kepimo miltelių, kad jie būtų purūs.
    4. Ir kepimo miltelių, kad jie būtų purūs.
  • Reklama
  • Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
    5. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Žalumynus (šiuo atveju krapus ir petražoles per pusę) nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite, suberkite į tešlą.
    6. Žalumynus (šiuo atveju krapus ir petražoles per pusę) nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite, suberkite į tešlą.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite kefyrą.
    7. Į dubenį supilkite kefyrą.
  • Po truputį suberkite miltus, maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.
    8. Po truputį suberkite miltus, maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.
  • Reklama
  • Į tešlą supilkite augalinį aliejų.
    9. Į tešlą supilkite augalinį aliejų.
  • Tinkamai įkaitinkite keptuvę, įpilkite į ją šiek tiek aliejaus. Supilkite šiek tiek tešlos, kad būtų plonas blynas.
    10. Tinkamai įkaitinkite keptuvę, įpilkite į ją šiek tiek aliejaus. Supilkite šiek tiek tešlos, kad būtų plonas blynas.
  • Reklama
  • Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    11. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Karštus blynus galima patepti sviestu.
    12. Karštus blynus galima patepti sviestu.
  • Tai grožis, kuris galiausiai išryškėja. Patiekite juos šiltus. Gero apetito!
    13. Tai grožis, kuris galiausiai išryškėja. Patiekite juos šiltus. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai