Plovas su moliūgais ir džiovintais vaisiais
5 (1 įvertinimai)
4-6 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Šį kartą nusprendžiau surengti smaližių šventę. Tiksliau – ne šventė, o visa vakarienė! Juk kitas patiekalas gerąja prasme labai sunkus! Štai kaip virti plovą su moliūgais ir džiovintais vaisiais. Saldus plovas yra gana neįprastas patiekalas. Atrodo kaip paprastas plovas, tačiau jo paruošimo priežastis turi būti džiaugsminga! Vaikams tokia vakarienė atrodys labai maloni, nes visi vaikai yra smaližiai! Ir tada privalumų yra daugiau nei pakankamai!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ryžiai200 gramų
-
Moliūgas200 gramų
-
Džiovinti vaisiai150~200 gramų
-
Medus2~3 šaukštai
-
Cinamonaspagal skonį
-
Kardamonaspagal skonį
-
Sviestas40~50 gramų
-
Vanduo350 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pradėkime nuo moliūgo. Nulupame. Nupjaukite 200 gramų gabaliuką, supjaustykite kubeliais. Dabar paimkite gilią keptuvę arba puodą. Padėkite ant ugnies, įmeskite ten gabalėlį sviesto. Sudėkite moliūgą, lengvai pakepinkite. Jei norite, kad skonis būtų saldesnis, galite įdėti šiek tiek cukraus.
-
2. Dabar pereikime prie džiovintų vaisių. Jie turi būti iš anksto pamirkyti, kad būtų išvalyti nuo nereikalingų smėlio grūdelių ir kitų teršalų. Nuplautus džiovintus vaisius dedame tiesiai į keptuvę prie moliūgo ir troškiname 5 minutes.
-
Reklama
-
3. Jei ruošiatės virti ryžius ar gaminti plovą, būtinai nuplaukite ryžius po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Po to bent pusvalandį pamirkykite šaltame vandenyje. Po to galite virti iš jo. Nuplautus ryžius suberiame ant moliūgo su džiovintais vaisiais, tolygiai paskirstydami.
-
4. Sudėjus visus ingredientus, užpilkite 350 gramų šalto vandens. Viską troškiname ant silpnos ugnies. Kai išgaruos pusė vandens, sudėkite cinamoną, šafraną ir kardamoną. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 minutes.
-
Reklama
-
5. Plovas bus paruoštas labai greitai. Išjunkite ugnį, į indą įdėkite kelis šaukštus skysto medaus. Jei medus yra cukruotas, praskieskite jį vandeniu ir padėkite likus 5 minutėms iki paruošimo. Pilovas turi pastovėti dar 10-15 minučių. Tada galite pradėti valgyti! Saldžių pietų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama