Kiaulienos ritinys rankovėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
7 val.
Apie receptą
Su tokiu kiaulienos ritiniu galite ne tik pamaitinti visą šeimą, bet ir patiekti ant šventinio stalo. Ant stalo atrodo labai įspūdingai, ir tai galima paruošti be sunkumų.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1 kilogramas (filė)
-
Garstyčios1 valgomasis šaukštas
-
Grūdų garstyčios1 valgomasis šaukštas
-
Žolelės1 arbatinis šaukštelis (džiovintos)
-
Juodieji pipirai1/4 šaukštelio
-
Druska1/4 šaukštelio
-
Pusiau sausas baltasis vynas200 mililitrų
-
Česnakai2 skiltys
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia gaminimui.
-
2. Nuplaukite ir nusausinkite kiaulienos gabalėlį. Tadapadarykite pjūvius per visą gabalėlį.
-
Reklama
-
3. Gerai išplakite mėsą, pabastykite druską ir pipirus.
-
4. Mėsos paviršių aptepkite garstyčiomis.
-
Reklama
-
5. Ant garstyčių viršaus užbastykime žolelėmis. Turime petražolių, krapų ir kalendrų mišinį.
-
6. Nulupkite česnaką, stambiai sutarkuokite ir pabarstykite mėsą.
-
Reklama
-
7. Paruoštą mėsą susukite į tvirtą ritinį.
-
8. Užriškite ritinį kulinariniais siūlais arba specialiais spaustukais.
-
Reklama
-
9. Apibarstykite ritinį grūdų garstyčiomis.
-
10. Įdėkite ritinį į kepimo rankovę ir suriškite vieną galą. Įkiškite antrą po dugnu ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
-
Reklama
-
11. Į rankovę supilkite baltą vyną ir suriškite kitą pusę. Dedame į kepimo indą, kurio dugne yra šiek tiek vandens.
-
12. Įdėkite ritinėlį į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 70 minučių. Tada nuimkite ir nupjaukite rankovę iš viršaus. Supilkite gautas sultis ant ritinio ir kepkite dar 5-7 minutes. Nuimkite ritinį ir uždenkite folija, palikite 10 minučių pastovėti. Tada supjaustykite ir patiekite.
-
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama