Orkaitėje kepta vištiena
4 (2 įvertinimai)
5-6 Porcijos
14 val.
Apie receptą
Jei ketinate kepti vištieną, siūlau jums išbandyti mano receptą. Kad vištiena būtų sultinga ir aromatinga, ji turi būti marinuota. Aš jums siūlau originalų marinatą, dėl kurio vištiena bus nepaprastai skani ir sultinga!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištiena1700 gramų
-
Apelsinas1 vnt
-
Sojų padažas3 šaukštai
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Vištienos prieskoniai1 arbatinis šaukštelis (prieskonių mišinys, ciberžolė, paprika)
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Iš apelsino išspauskite sultis.
-
Reklama
-
3. Į sultis įpilkite sojos padažo, prieskonių, garstyčių, aliejaus.
-
4. Gerai išmaišyti.
-
Reklama
-
5. Nuplaukite vištieną, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įdėkite į indą, kuriame ji bus marinuojama. Pagardinkite druska. Supilkite marinatą.
-
6. Gerai patrinkite marinatu iš visų pusių. Uždenkite maistine plėvele. Vištieną padėkite į šaldytuvą 10–12 valandų, kad gerai pasimarinuotų. Per šį laiką reikia dar kartą aptrinti vištieną esamu marinatu.
-
Reklama
-
7. Kepimo indą uždenkite kepimo popieriumi, padėkite vištieną. Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių.
-
8. Kepkite 60-70 minučių, priklausomai nuo orkaitės.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama