Naminis raudonųjų serbentų vynas

Naminis raudonųjų serbentų vynas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
47 d. 12 val.

Apie receptą

Dalinuosi klasikiniu naminio raudonųjų serbentų vyno receptu. Kaip žinia, tai rūgščios uogos, kurios ilgai fermentuojasi. Bet jei lauksite iki termino, gausite krištolo skaidrumo ir skanų gėrimą! Šis klasikinis naminio raudonųjų serbentų vyno receptas tikrai patiks visiems jaunų uogų vynų mėgėjams. Svarbus dalykas: nepatingėkite dar kartą perfiltruoti vyną prieš užkimšdami, net jei jums tik atrodė, kad paviršiuje vis dar atsiranda burbuliukų. Priešingu atveju jūsų vynas bus rūgštus arba bus drumstas ir beskonis. Užsandarintas vynas gali būti laikomas iki penkerių metų. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sutrinti raudonieji serbentai
    3 kilogramai (3 kg tyrės)
  • Cukrus
    1 kilogramas (trečdalis viso serbentų tyrės tūrio)
  • Vanduo
    1.5 litro (40% tyrės su cukrumi kiekio)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Dideliame švariame butelyje sumaišykite tyrę ir cukrų. Tada įpilkite išgryninto vandens. Laisvai uždenkite nailoniniu dangteliu arba stor...
    1. Dideliame švariame butelyje sumaišykite tyrę ir cukrų. Tada įpilkite išgryninto vandens. Laisvai uždenkite nailoniniu dangteliu arba storu marlės sluoksniu ir palikite fermentuotis 10 dienų.
  • Tada išimkite minkštimą (jis išplauks į paviršių savaime), o likusias sultis supilkite atgal į stiklainį ir uždarykite vyno vandens sanda...
    2. Tada išimkite minkštimą (jis išplauks į paviršių savaime), o likusias sultis supilkite atgal į stiklainį ir uždarykite vyno vandens sandarikliu. Palikime dar dvi savaites.
  • Reklama
  • Po kurio laiko turėtų susidaryti sunkios baltos nuosėdos. Vyną dar kartą perkoškite, vengdami nuosėdų. Ir vėl laukiame dvi savaites. Ir v...
    3. Po kurio laiko turėtų susidaryti sunkios baltos nuosėdos. Vyną dar kartą perkoškite, vengdami nuosėdų. Ir vėl laukiame dvi savaites. Ir vėl filtruojame. Kartokite šį veiksmą, kol vynas nustos burbuliuoti ir nustos atsirasti putos.
  • Vynui surūgus siūlau pasidaryti kiek įdomiau. Norėdami tai padaryti, cukrų ir prieskonius pagal skonį įvyniokite į storą marlės sluoksnį,...
    4. Vynui surūgus siūlau pasidaryti kiek įdomiau. Norėdami tai padaryti, cukrų ir prieskonius pagal skonį įvyniokite į storą marlės sluoksnį, įdėkite maišelį į vyno butelį ir dar savaitę palikite po vandens sandarikliu.
  • Reklama
  • Tada vyną išpilstome į švarius butelius ir laikome rūsyje. Arba galite iš karto paimti skaidraus ir skanaus vyno pavyzdį!
    5. Tada vyną išpilstome į švarius butelius ir laikome rūsyje. Arba galite iš karto paimti skaidraus ir skanaus vyno pavyzdį!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai