Naminiai koldūnai
3.6 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Naminiai koldūnai visada skanūs. Tačiau be to, kad tai tiesiog skanu, koldūnų gaminimo procesas teikia didelį malonumą ir linksmybę. Galite koldūnus gaminti su visa šeima! Siūlau lengviausią pasaulyje naminių koldūnų gaminimo receptą. Man atrodo, kad kiekvienuose namuose tikrai bus tokia forma kaip mano. Jei ne tu, tai tavo močiutė tikrai turi. Naminiai koldūnai su sviestu ir grietine, pabarstyti šviežiai maltais pipirais... Kas gali būti geriau?
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Pienas3 šaukštai
-
Mairūnas3 šaukštai
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Kiaušiniai1~2 vnt (skaičius priklauso nuo dydžio)
-
Vanduo arba pienas200 mililitrų
-
Miltai200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įdarą sudėkite į patogų indą. Įberkite druskos, pipirų, mairūnų, tris šaukštus pieno ir gerai išmaišykite.
-
2. Į gilų dubenį įmuškite du kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir užpilkite vandeniu arba pienu. Gerai išmaišykite ir pamažu pradėkite dėti miltus ir maišykite mentele. Tada minkykite tešlą rankomis.
-
Reklama
-
3. Užminkykite tešlos gumulą. Svarbu nepersistengti su miltais!
-
4. Pasiruoškite formą.
-
Reklama
-
5. Paimkite dalį tešlos ir iškočiokite apvalų blyną. Tešla turi būti pakankamai plona, bet jokiu būdu ne pilna skylučių. Ant formos dėkite blyną iš tešlos.
-
6. Mėsos gabaliukus paskirstykite tose vietose, kur skylutės pavidalu. Mėsos neturėtų būti per daug (bet ir per mažai yra blogai). Svarbu, kad mėsa nenukristų ant kraštų, kur tešla sulips su tešla. Tada mėsą uždenkite kitu blynu iš tešlos.
-
Reklama
-
7. Tada paimkite kočėlą ir pradėkite švelniai kočioti ant viršutinės tešlos. Kočiokite, kol pasirodys forma. Kraštuose likusią tešlą surenkite ir iš jos iškočiokite sekančius blynus.
-
8. Apverskite formą ir sulaužykite. Kai kurie koldūnai iškris patys, kai kuriems reikės padėti pirštu. Sudėkite kuldūnus ant lėkštės. Dalį galite užšaldyti, o kitą dalį iš karto išvirkite.
-
Reklama
-
9. Naminius koldūnus virkite kaip įprasta. Patiekite su sviestu ir grietine. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama