Morkų pyragas su kreminiu sūriu
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Siūlau paruošti šį subtilų ir neįprastą keksą šeimos susibūrimams prie arbatos. Pyragas yra kreminio skonio, vidutiniškai saldus, morkų nesijaučia. Pyragas gaunasi drėgnas ir labai kvapnus, bet jei norite, galite pridėti muskato riešuto, malto imbiero, citrinos ar apelsino žievelės. Į tešlą galite įdėti smulkintų riešutų, razinų ar smulkintų džiovintų abrikosų. Jei grietinėlė ant viršaus per tiršta, įpilkite šiek tiek riebios grietinėlės ir vėl plakite.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos175 gramai (tešla)
-
Kiaušinis1 vnt (įdaras)
-
Kiaušiniai2 vnt (tešla)
-
Vanilinis cukrus7 gramai (įdaras)
-
Maltas cinamonas1/3 arbatinio šaukštelio (tešla)
-
Migdolų miltai100 gramų (tešla)
-
Druska1 žiupsnelis (tešla)
-
Cukrus140 gramų (tešla)
-
Cukrus50 gramų (įdaras)
-
Cukraus pudra25 gramai (glaistas)
-
Aliejus125 gramai (tešla)
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis (tešla)
-
Kreminis sūris150 gramų (įdaras)
-
Kreminis sūris100 gramų (glaistas)
-
Kukurūzų krakmolas1 arbatinis šaukštelis (įdaras)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Pirmiausia pagaminkite įdarą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite kreminį sūrį, cukrų, kiaušinį, vanilinį cukrų ir krakmolą iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Tešlai morkas nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka, sudėkite į dubenį.
-
4. Į morkas suberkite cukrų ir migdolų miltus ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Į morkų mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų, suberkite cinamoną ir išmaišykite.
-
6. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į morkų mišinį. Išmaišykite, tešlos konsistencija turi būti kaip tirštos grietinės.
-
Reklama
-
7. Formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sudėkite pusę tešlos ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite kreminio sūrio įdarą. Ant viršaus lygiu sluoksniu uždėkite likusią tešlą.
-
8. Įkaitinkite orkaitę ir dėkite formą su morkų pyragu. Kepkite 45-60 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
9. Išimkite gatavą pyragą iš orkaitės, visiškai atvėsinkite ir tik tada išimkite iš formos.
-
10. Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra iki purumo. Morkų pyragą lygiu sluoksniu paskleiskite glaistu.
-
Reklama
-
11. Morkų pyragą papuoškite kreminiu sūriu kaip norite ir patiekite.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama