Moliūgų uogienė su džiovintais abrikosais
4.6 (3 įvertinimai)
1 Porcija
1 val. 25 min.
Apie receptą
Nedaug žmonių ruošia saldžių moliūgų ruošinius. Nors jie nusipelno daug dėmesio. Pavyzdžiui, moliūgų uogienėje su džiovintais abrikosais sunku atspėti, kad ten yra daržovė. Dalinamės receptu! Cukraus kiekį galima sumažinti. Uogienė iš moliūgų su džiovintų abrikosų gaunasi vidutinio tirštumo, jei norite tirštesnės konsistencijos, teks ilginti virimo laiką, nuolat maišant, kad masė nesudegtų.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas500 gramų
-
Džiovinti abrikosai100 gramų
-
Citrina1/2 vnt
-
Cukrus250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Moliūgą nulupkite, supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Užpildykite vandeniu taip, kad jis šiek tiek apsemtų moliūgą. Uždėkite ir ant vidutinės ugnies, virkite, kol moliūgas bus paruoštas.
-
Reklama
-
3. Džiovintus abrikosus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Perkelkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kurį laiką, kol moliūgas išvirs.
-
4. Kai moliūgas išvirs, nupilkite skysčio perteklių.
-
Reklama
-
5. Vandenį nupilkite nuo džiovintų abrikosų, džiovintus vaisius perkelkite į puodą su moliūgu nespaudžiant.
-
6. Sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Į tyrę suberkite cukrų. Padėkite puodą ant lėtos ugnies. Virkite uždengę, nuo užvirimo momento, 25 minutes.
-
8. Praėjus nurodytam laikui, uogienę nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
9. Karštą uogienę supilstykite į švarius, sausus stiklainius. Palikite atvėsti ir šiek tiek išdžiovinkite viršuje. Tada uždarykite švariu, sausu dangteliu. Taip išvengsite kondensato susidarymo. Perkelkite uogienę į vietą, kur laikomi ruošiniai.
-
10. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas vienas 550 mililitrų stiklainis. Sėkmės ruošiantis!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama