Moliūgų uogienė su džiovintais abrikosais

Moliūgų uogienė su džiovintais abrikosais

4.6 (3 įvertinimai)

1 Porcija
1 val. 25 min.

Apie receptą

Nedaug žmonių ruošia saldžių moliūgų ruošinius. Nors jie nusipelno daug dėmesio. Pavyzdžiui, moliūgų uogienėje su džiovintais abrikosais sunku atspėti, kad ten yra daržovė. Dalinamės receptu! Cukraus kiekį galima sumažinti. Uogienė iš moliūgų su džiovintų abrikosų gaunasi vidutinio tirštumo, jei norite tirštesnės konsistencijos, teks ilginti virimo laiką, nuolat maišant, kad masė nesudegtų.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Moliūgas
    500 gramų
  • Džiovinti abrikosai
    100 gramų
  • Citrina
    1/2 vnt
  • Cukrus
    250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Moliūgą nulupkite, supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Užpildykite vandeniu taip, kad jis šiek tiek apsemtų moliūgą. Uždėkite ir ant v...
    2. Moliūgą nulupkite, supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Užpildykite vandeniu taip, kad jis šiek tiek apsemtų moliūgą. Uždėkite ir ant vidutinės ugnies, virkite, kol moliūgas bus paruoštas.
  • Reklama
  • Džiovintus abrikosus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Perkelkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kurį laiką, kol moliū...
    3. Džiovintus abrikosus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Perkelkite į dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kurį laiką, kol moliūgas išvirs.
  • Kai moliūgas išvirs, nupilkite skysčio perteklių.
    4. Kai moliūgas išvirs, nupilkite skysčio perteklių.
  • Reklama
  • Vandenį nupilkite nuo džiovintų abrikosų, džiovintus vaisius perkelkite į puodą su  moliūgu nespaudžiant.
    5. Vandenį nupilkite nuo džiovintų abrikosų, džiovintus vaisius perkelkite į puodą su moliūgu nespaudžiant.
  • Sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
    6. Sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į tyrę suberkite cukrų. Padėkite puodą ant lėtos ugnies. Virkite uždengę, nuo užvirimo momento, 25 minutes.
    7. Į tyrę suberkite cukrų. Padėkite puodą ant lėtos ugnies. Virkite uždengę, nuo užvirimo momento, 25 minutes.
  • Praėjus nurodytam laikui, uogienę nukelkite nuo ugnies.
    8. Praėjus nurodytam laikui, uogienę nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Karštą uogienę supilstykite į švarius, sausus stiklainius. Palikite atvėsti ir šiek tiek išdžiovinkite viršuje. Tada uždarykite švariu, s...
    9. Karštą uogienę supilstykite į švarius, sausus stiklainius. Palikite atvėsti ir šiek tiek išdžiovinkite viršuje. Tada uždarykite švariu, sausu dangteliu. Taip išvengsite kondensato susidarymo. Perkelkite uogienę į vietą, kur laikomi ruošiniai.
  • Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas vienas 550 mililitrų stiklainis. Sėkmės ruošiantis!
    10. Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunamas vienas 550 mililitrų stiklainis. Sėkmės ruošiantis!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.6/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai