Minkštas moliūgų keksas
4.3 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Jei mėgstate moliūgą ir su juo kepti, nepraleiskite šio recepto. Noriu jus išmokyti pasigaminti minkštą moliūgų keksą. Tai puikus naminių kepinių, kurie yra švelnūs ir tirpsta burnoje, pavyzdys. Puikus priedas yra moliūgų tyrė. Keksui paruošti reikia moliūgą supjaustyti kubeliais, kepti orkaitėje, kol suminkštės ir sutrinti trintuvu. Paprasta ir skanu! Keksas gaunasi tikrai labai minkštas, o aptepus glaistu, pirštus apsilaižysi
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Moliūgų tyrė400 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Miltai300 gramų
-
Augalinis aliejus120 mililitrų
-
Kefyras240 mililitrų
-
Vanilės ekstraktas1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Druska3/4 arbatinio šaukštelio
-
Cinamonas1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Giliame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi. Plona srovele įpilkite kefyro ir bekvapio augalinio aliejaus.
-
2. Supilkite moliūgų tyrę. Suberkite persijotus miltus, druską, cinamoną, kepimo miltelius, supilkite vanilės ekstraktą.
-
Reklama
-
3. Dar kartą gerai išplakite ir supilkite tešlą į formą. Pyragą kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
-
4. Keksą galima aplieti, pavyzdžiui, cukraus pieno glajumi arba karameliniu padažu.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama