Mėsos troškinys pagal GOST
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
5 val. 45 min.
Apie receptą
Žinoma, dabar nėra problemų nusipirkti mėsos troškinio bet kurioje parduotuvėje. Bet vis tiek geriau pasigaminti patiems iš kokybiškos mėsos, kokios buvo anksčiau. Dalinamės receptu! Jautieną troškinimui geriau imti švarią, be gyslų ir plėvelių. Druska turi būti stambi ir nejoduota. Stiklainiai geriausiai tinka su užsukamu dangteliu, nes jei gerai neužsandarinsite paprastų, jie gali atsiklijuoti nuo skardinės viduje esančio slėgio.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Jautiena870 gramų
-
Kiaulienos riebalai100 gramų (arba taukai be odos)
-
Svogūnai15 gramų
-
Druska10 gramų
-
Juodieji pipirai4 vnt (žirniai)
-
Lauro lapas1 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Nuplaukite jautieną ir nusausinkite. Jautieną supjaustykite vidutiniais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Į jautieną įberkite druskos ir išmaišykite, palikite 10 minučių.
-
4. Riebalus supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
5. Kruopščiai išplaukite du 0,5 litro stiklainius ir sterilizuokite virš garų 5 minutes. Virkite geležinius dangčius 3 minutes. Sudėkite dalį riebalų Į stiklainius.
-
6. Svogūną supjaustykite žiedais ir po vieną sudėkite į stiklainius.
-
Reklama
-
7. Jautieną išdėliokite stiklainiuose iki „pečių“ lygio.
-
8. Į stiklainius sudėkite likusius riebalus ir įberkite juodųjų pipirų.
-
Reklama
-
9. Lauro lapą perlaužkite per pusę ir sudėkite į stiklainius.
-
10. Atsargiai užsukite stiklainius su virtais dangteliais.
-
Reklama
-
11. Ant greitpuodžio dugno padėkite audinio gabalėlį ir sudėkite stiklainius. Supilkite vandenį iki stiklainių „pečių“ lygio. Uždarykite greitpuodžio dangtį ir vožtuvą ir nustatykite laiką iki 2 valandų. Tada, norėdami sumažinti slėgį, palikite 3 valandas.
-
12. Tada išimkite stiklainius, atvėsinkite ir padėkite į šaltą vietą.
-
13. Troškinys pagal GOST yra paruoštas.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama