Mėsos kukuliai su padažu orkaitėje
4.8 (6 įvertinimai)
Apie receptą
Kad kukuliai būtų minkšti ir sultingi, geriausia juos kepti orkaitėje su aromatingu padažu – taip ir padarysime. Taigi, kotletų su padažu orkaitėje receptas – skaitykite ir naudokite! Man patinka dirbti su mėsa, o kukuliai yra vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų, ypač šis paprastas mėsos kukulių ir padažo receptas orkaitėje. Taip iškepti kotletai išeina sultingesni ir minkštesni, o privalumai – daugiau, nes keptuvėje jų nekepame. Tiesą sakant, šis patiekalas patiks absoliučiai visiems, net vaikams patiks aromatingi mėsos kukuliai padaže. Ir, mano nuomone, kepti orkaitėje yra daug lengviau nei keptuvėje, ypač džiugina tai, kad po to nereikia valyti riebių purslų nuo viryklės. Bet kokiu atveju, jei norite greitai paruošti skanią ir sočią vakarienę visai šeimai, tada geresnio recepto nerasite.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Ryžių kruopos3 šaukštai
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Grietinė5 šaukštai
-
Aliejus4 šaukštai
-
Česnakai4 skiltelės
-
Druska2 arbatiniai šaukšteliai (1
-
Malti juodieji pipirai1.5 arbatinio šaukštelio (1
-
Prieskoniai2 arbatiniai šaukšteliai (1
-
Vanduo1 stiklinės
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia išvirti ryžius, todėl kelis kartus kruopščiai nuplauname ir tada pastatome troškintis ant silpnos ugnies. Kai ryžiai išvirs iki pusės, išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaukite, kol šiek tiek atvės. Tada nuplauname ir sumaišome su malta mėsa.
-
2. Įmuškite kiaušinius ir po arbatinį šaukštelį druskos, pipirų ir mėsos prieskonių.
-
Reklama
-
3. Visus ingredientus labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Iš paruošto faršo formuojame nedidelius kotletus ir dedame į kepimo indą.
-
Reklama
-
5. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame pirmiausia pakepinkite svogūną, o tada suberkite morkas. Kepkite, kol daržovės taps minkštos.
-
6. Į keptuvę supilkite stiklinę vandens, suberkite grietinę, šaukštelį druskos ir visus likusius prieskonius, gerai išmaišykite ir užvirinkite, tada išjunkite ugnį.
-
Reklama
-
7. Dabar į formą su kotletais reikia įpilti vandens, kad skystis pasiektų pusę kotletų. Tada supilkite padažą ir ant viršaus uždėkite susmulkintą česnaką. Skystis galiausiai turėtų visiškai padengti kotletus.
-
8. Dabar formą sandariai apvyniojame folija iš visų pusių ir dedame valandai į iki 225 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio galima nuimti foliją ir padažą paskaninti druska ir pipirais, jei reikia įpilti vandens. Gatavus kotletus patiekite su bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.8/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama