Mėsos kukuliai kopūstuose
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei norite sužinoti, ką valgydavo Kinijos imperatoriai, kepkite šiuos kukulius, apsuktus pekino kopūstais. Patiekalas įdomus ne tik dėl didelių kotletų, bet ir dėl prieskonių bei grybų. Kad būtų lengviau formuoti kotletus, rankas suvilgykite šaltame vandenyje su atskiestu krakmolu. Mėsos kukulius galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje. Tačiau orkaitėje jie atrodo daug geriau ir nėra tokie vandeningi. Mėsos kukulius geriausia patiekti su virtais ryžiais ir grybų padažu.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų (jautiena ir kiauliena)
-
Kopūstai300 gramų
-
Svogūnų laiškai10 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Sojų padažas2 šaukštai
-
Sezamų aliejus1 šaukštas
-
Česnakai4 skiltelės
-
Imbieras1 vnt (5 cm)
-
Miltai2 šaukštai
-
Vanduo500 mililitrų
-
Grybai200 gramų
-
Šerio vynas1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Faršą suberkite į dubenį, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, susmulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą. Į dubenį su malta mėsa įmuškite kiaušinį.
-
Reklama
-
3. Į faršą supilkite sojų padažą, sezamų aliejų, vyną ir suberkite miltus.
-
4. Maltą mėsą pasūdykite ir gerai išmaišykite. Po to faršą išplakite, kol sutirštės.
-
Reklama
-
5. Faršą padalinkite į didelius gabalėlius ir suformuokite apvalius kotletus.
-
6. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite kotletus į lėkštę.
-
Reklama
-
7. Pekino kopūstą išardykite į lapus ir perpjaukite išilgai į dvi dalis. Nuimkite kietą baltą dalį.
-
8. Suberkite į keptuvę susmulkintus grybus, kepkite 3 minutes ant stiprios ugnies. Įpilkite sojų padažo pagal skonį, įpilkite vandens ir užvirinkite. Paruoštą padažą supilkite į kepimo indą.
-
Reklama
-
9. Kiekvieną kotletą sandariai apvyniokite paruoštais kopūsto lapeliais ir dėkite į formą su grybų padažu.
-
10. Indą su mėsos kukuliais uždenkite kepimo folija, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Kepkite kotletus 30 minučių 100 laipsnių temperatūroje. Po kurio laiko išimkite formą su kotletais ir patiekite.
-
Reklama
-
11. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama