Mėsos kukuliai kopūstuose

Mėsos kukuliai kopūstuose

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Jei norite sužinoti, ką valgydavo Kinijos imperatoriai, kepkite šiuos kukulius, apsuktus pekino kopūstais. Patiekalas įdomus ne tik dėl didelių kotletų, bet ir dėl prieskonių bei grybų. Kad būtų lengviau formuoti kotletus, rankas suvilgykite šaltame vandenyje su atskiestu krakmolu. Mėsos kukulius galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje. Tačiau orkaitėje jie atrodo daug geriau ir nėra tokie vandeningi. Mėsos kukulius geriausia patiekti su virtais ryžiais ir grybų padažu.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    500 gramų (jautiena ir kiauliena)
  • Kopūstai
    300 gramų
  • Svogūnų laiškai
    10 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Sojų padažas
    2 šaukštai
  • Sezamų aliejus
    1 šaukštas
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Imbieras
    1 vnt (5 cm)
  • Miltai
    2 šaukštai
  • Vanduo
    500 mililitrų
  • Grybai
    200 gramų
  • Šerio vynas
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Faršą suberkite į dubenį, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, susmulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą. Į dubenį su malta mėsa ...
    2. Faršą suberkite į dubenį, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, susmulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą. Į dubenį su malta mėsa įmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Į faršą supilkite sojų padažą, sezamų aliejų, vyną ir suberkite miltus.
    3. Į faršą supilkite sojų padažą, sezamų aliejų, vyną ir suberkite miltus.
  • Maltą mėsą pasūdykite ir gerai išmaišykite. Po to faršą išplakite, kol sutirštės.
    4. Maltą mėsą pasūdykite ir gerai išmaišykite. Po to faršą išplakite, kol sutirštės.
  • Reklama
  • Faršą padalinkite į didelius gabalėlius ir suformuokite apvalius kotletus.
    5. Faršą padalinkite į didelius gabalėlius ir suformuokite apvalius kotletus.
  • Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite kotl...
    6. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite kotletus į lėkštę.
  • Reklama
  • Pekino kopūstą išardykite į lapus ir perpjaukite išilgai į dvi dalis. Nuimkite kietą baltą dalį.
    7. Pekino kopūstą išardykite į lapus ir perpjaukite išilgai į dvi dalis. Nuimkite kietą baltą dalį.
  • Suberkite į keptuvę susmulkintus grybus, kepkite 3 minutes ant stiprios ugnies. Įpilkite sojų padažo pagal skonį, įpilkite vandens ir užv...
    8. Suberkite į keptuvę susmulkintus grybus, kepkite 3 minutes ant stiprios ugnies. Įpilkite sojų padažo pagal skonį, įpilkite vandens ir užvirinkite. Paruoštą padažą supilkite į kepimo indą.
  • Reklama
  • Kiekvieną kotletą sandariai apvyniokite paruoštais kopūsto lapeliais ir dėkite į formą su  grybų padažu.
    9. Kiekvieną kotletą sandariai apvyniokite paruoštais kopūsto lapeliais ir dėkite į formą su grybų padažu.
  • Indą su mėsos kukuliais uždenkite kepimo folija, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Kepkite kotletus 30 minučių 100 laipsnių temperatūr...
    10. Indą su mėsos kukuliais uždenkite kepimo folija, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Kepkite kotletus 30 minučių 100 laipsnių temperatūroje. Po kurio laiko išimkite formą su kotletais ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    11. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai