Mėsa troškinta su džiovintais vaisiais

Mėsa troškinta su džiovintais vaisiais

5 (1 įvertinimai)

4-6

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Štai kaip paruošti mėsos troškinį su džiovintais vaisiais. Mėsa su džiovintais vaisiais yra gana neįprasto skonio. Įspėju, ne visi yra pasirengę valgyti džiovintus vaisius mėsos patiekaluose. Ne iš karto pripratinau šeimą prie tokio skonio posūkio. Bet nieko, jie greitai įsitraukė. Tiesiog dedu sausą vyną, ne saldų. Tai kažkam pašalina papildomą džiovintų vaisių saldumą.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės / # Vaisiai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Jautiena
    700 gramų
  • Džiovinti vaisiai
    150~200 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    3~4 skiltelės
  • Baltasis vynas
    0,5 stiklinės
  • Riešutai
    pagal skonį
  • Žalumynai
    pagal skonį
  • Lauro lapas
    pagal skonį
  • Citrinos žievelė
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    4
  • Druska, pipirai, prieskoniai
    pagal skonį
  • Kaip pagaminti
  • Mėsą nuplauname po tekančiu vandeniu. Supjaustykite jį patogaus dydžio gabalėliais. Druska pipirai. Sudėkite į keptuvę su augaliniu aliej...
    1. Mėsą nuplauname po tekančiu vandeniu. Supjaustykite jį patogaus dydžio gabalėliais. Druska pipirai. Sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite 10 minučių maišydami.
  • Kol mėsa kepa, nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną ir česnaką supjaustykite kubeliais. Iškeptą mėsą išimame. Į vietą įdėkite svogūną ir...
    2. Kol mėsa kepa, nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną ir česnaką supjaustykite kubeliais. Iškeptą mėsą išimame. Į vietą įdėkite svogūną ir česnaką. Kepkite 5 minutes toje pačioje keptuvėje.
  • Sudėkite mėsą atgal į keptus svogūnus ir česnakus. Supilkite baltąjį vyną (sausą arba saldų - pagal jūsų skonį). Dedame žalumynus, lauro ...
    3. Sudėkite mėsą atgal į keptus svogūnus ir česnakus. Supilkite baltąjį vyną (sausą arba saldų - pagal jūsų skonį). Dedame žalumynus, lauro lapą ir citrinos žievelę. Troškinkite uždengę 5 minutes. Tada užpilkite šiek tiek vandens. Vėlgi, po dangčiu - ir palikite ant silpnos ugnies troškintis 40-50 minučių.
  • Praėjus nurodytam laikui, nuplautus džiovintus vaisius sudėkite į keptuvę su mėsa. Viską išmaišyti ir troškinti dar 30-40 min.
    4. Praėjus nurodytam laikui, nuplautus džiovintus vaisius sudėkite į keptuvę su mėsa. Viską išmaišyti ir troškinti dar 30-40 min.
  • Po pusvalandžio, jei norite, galite pridėti riešutų. Aš asmeniškai įmečiau šiek tiek migdolų, kuriuos sutrupinau peiliu. Prie mėsos patie...
    5. Po pusvalandžio, jei norite, galite pridėti riešutų. Aš asmeniškai įmečiau šiek tiek migdolų, kuriuos sutrupinau peiliu. Prie mėsos patieksiu virtus ryžius. Patiekite patiekalą su padažu. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai