Mėsa troškinta puode

Mėsa troškinta puode

5 (1 įvertinimai)

4-5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Visi mėgsta troškinį. Tai visada sultingas ir kvapnus patiekalas, kuris gali būti patiekiamas tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Virkime troškinį pagal klasikines taisykles! Kad troškinys būtų dar skanesnis ir vertas šventinio stalo, galioja keletas taisyklių. Kartais mes jų nepaisome. Tuo tarpu nėra nieko sudėtingo. Mėsą tereikia apkepti keptuvėje, tada perkelti į puodą (tik storu dugnu), o riebalų perteklių palikti keptuvėje ir nusausinti. Troškinkite mėsą ant lėtos, tolygios ugnies ir stebėkite skysčio lygį. Mėsa turi būti tik šiek tiek padengta padažu arba sultiniu, maždaug per pusę.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1 kilogramas (mentės arba kumpio minkštimas)
  • Svogūnai
    2 vnt (didesnis)
  • Morkos
    400 gramų (jaunos mažos)
  • Pomidorų tyrė
    250 mililitrų
  • Sausas baltas vynas
    200 ml
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Pipirų mišinys
    1 arbatinis šaukštelis
  • Šviežias rozmarinas
    1 vnt (maža šakelė)
  • Gvazdikas
    1~2 vnt
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Jaunas morkas nuplaukite šepetėliu, nusausinkite ir supjaustykite į 2–3 skersines dalis. Jei per storos dalys, perpjaukite viršūnes išilg...
    1. Jaunas morkas nuplaukite šepetėliu, nusausinkite ir supjaustykite į 2–3 skersines dalis. Jei per storos dalys, perpjaukite viršūnes išilgai pusiau.
  • Svogūną supjaustykite kubeliais.
    2. Svogūną supjaustykite kubeliais.
  • Reklama
  • Mėsą nuplaukite šaltu vandeniu, gerai nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
    3. Mėsą nuplaukite šaltu vandeniu, gerai nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies porcijomis pakepinkite kiaulienos kubelius iki auksinės rudos spalvos.
    4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant stiprios ugnies porcijomis pakepinkite kiaulienos kubelius iki auksinės rudos spalvos.
  • Reklama
  • Iškeptą mėsą kiaurasamčiu perkelkite į puodą, o likusiame aliejuje pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
    5. Iškeptą mėsą kiaurasamčiu perkelkite į puodą, o likusiame aliejuje pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.
  • Perkelkite svogūną į puodą su mėsa. Keptuvėje likusias mėsos ir svogūnų sultis nuglaistykite su vynu. Norėdami tai padaryti, nupilkite li...
    6. Perkelkite svogūną į puodą su mėsa. Keptuvėje likusias mėsos ir svogūnų sultis nuglaistykite su vynu. Norėdami tai padaryti, nupilkite likusį aliejų iš keptuvės ir supilkite į keptuvę vyną. Virkite ant stiprios ugnies, kol sumažės per pusę, mentele nubraukite parudavusius likučius ir ištirpinkite vyne. Išgaravusį vyną supilkite į puodą, įpilkite stiklinę verdančio vandens, suberkite pipirų žirnelius ir gvazdikėlius. Troškinkite ant silpnos ugnies pusvalandį.
  • Reklama
  • Sudėkite morkas ir troškinkite 10 minučių. Nemaišykite.
    7. Sudėkite morkas ir troškinkite 10 minučių. Nemaišykite.
  • Supilkite trintus pomidorus, įberkite žiupsnelį cukraus, druskos.
    8. Supilkite trintus pomidorus, įberkite žiupsnelį cukraus, druskos.
  • Reklama
  • Padidinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Įdėkite rozmarino šakelę ir išjunkite ugnį. Leiskite mėsai pastovėt...
    9. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Įdėkite rozmarino šakelę ir išjunkite ugnį. Leiskite mėsai pastovėti uždengus 15 minučių.
  • Mėsą patiekite karštą. Jei pageidaujate, mėsą galite patiekti su bet kokiu garnyru, tačiau ypač skanu ją valgyti tiesiog su šviežia duona.
    10. Mėsą patiekite karštą. Jei pageidaujate, mėsą galite patiekti su bet kokiu garnyru, tačiau ypač skanu ją valgyti tiesiog su šviežia duona.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai