Mėlynių ir šokolado pyragas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
4 val.
Apie receptą
Neįprastas ir labai skanus skanėstas – mėlynių pyragas su šokoladu pagal klasikinį receptą. Jei mėgstate biskvitus su įdaru, šokoladu ir uogomis, tai šis receptas kaip tik tai, ko jums reikia! Jei norite greitai iškepti mėlynių pyragą su šokoladu, galite iškepti trapios tešlos, sudėti ją į formą su aukštais kraštais, iš tešlos padaryti sieneles ir įdaryti mėlynių uogiene. Šis receptas yra paprastas, o jūsų pastangų rezultatas nustebins net ir kaprizingiausius smaližius bei palepins netikėtus svečius.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai300 gramų
-
Cukrus450 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Kefyras250 gramų
-
Šokoladas250 gramų
-
Grietinėlė350 mililitrų
-
Vanilinis cukruspagal skonį
-
Mėlynės300 gramų
-
Maskarponė250 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Kakava150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia sumaišyti kakavą, miltus ir kepimo miltelius.
-
2. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi. Plakite mišinį mikseriu visu greičiu apie 5 minutes.
-
Reklama
-
3. Palaipsniui pilkite kambario temperatūros kefyrą ir toliau plakite.
-
4. Sumaišykite abu mišinius ir toliau plakite. Gautą masę supilkite į kepimo indą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20–25 minutėms. Šiek tiek sumažinkite kaitrą (iki 180 laipsnių) ir kepkite pyragą, kol iškeps. Tuo tarpu reikia ištirpinti šokoladą. Juodąjį arba pieninį – pagal skonį, bet šiam pyragui pieninis bus skanesnis. Aš paprastai imu plytelę paruošto pieninio šokolado, jį sudaužau ir ištirpinu vandens vonelėje.
-
Reklama
-
5. Kai biskvitas iškeps, leiskite jam šiek tiek atvėsti, tada siūlu arba aštriu peiliu perpjaukite jį į dvi arba tris dalis. Geriau supjaustyti į tris dalis, kad pyragas tinkamai permirktų ir vieną iš sluoksnių būtų galima aptepti maskarponės kremu.
-
6. Kol biskvitas vėsta, paruoškite dar vieną kremą: maskarponę išplakite su stikline cukraus iki purumo. Kai mūsų pyragaičiai šiek tiek atvės, pradėkite juos tepti grietinėle ir sirupu. Apatinį sluoksnį aptepkite mėlynių uogiene, vidurinį sluoksnį – maskarponės kremu, o trečiąjį sluoksnį – tirpintu šokoladu. Pyrago šonus taip pat reikia aptepti šokoladu.
-
Reklama
-
7. Įdėkite mūsų pyragą į šaldytuvą kelioms valandoms, kol kremas visiškai sustings ir įsigers.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama