Meduolinis keksas pagal senovinį močiutės receptą
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pagal šį receptą keksas gaunasi neįtikėtinai skanus. Puikus priedas prie puodelio arbatos! Supjaustytas jis porėtas, skonis saldus, bet ne per daug, o struktūra drėgna. Gamindami geriausia naudoti skystą uogienę, mano atveju – vyšnių. Ir nuo to, kokios konsistencijos bus jūsų uogienė, priklausys, kiek miltų reikės pridėti į tešlą. Vadovaukitės tuo, kad paruoštos tešlos konsistencija turėtų būti panaši į blynų tešlą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas200 ml
-
Uogienė200 ml
-
Cukrus100 g
-
Miltai350 g
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Druska1/3 a. š.
-
Soda1 a. š.
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus prieš pradedant gaminti. -
2. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir pridėkite druską bei visą cukrų. -
Reklama
-
3. Mikseriu išplakite šiuos ingredientus iki šviesios, purios masės. -
4. Į kitą dubenį supilkite uogienę ir pridėkite sodą. Išmaišykite šluotele. -
Reklama
-
5. Palaukite kelias minutes. Ės labai matoma reakcija ir masė padidės maždaug 2 kartus. -
6. Į kitą dubenį persijokite miltus. -
Reklama
-
7. Persijotus miltus sumaišykite su uogiene ir soda. -
8. Įdėkite plaktus su cukrumi kiaušinius. Išmaišykite. -
Reklama
-
9. Supilkite pieną. -
10. Aktyviai viską išmaišykite, kol gausite vienalytę tešlą, tokios konsistencijos kaip blynams. -
Reklama
-
11. Paruoštą tešlą dėkite į kepimo formą ir įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepkite 35-40 minučių. -
12. Iškeptą pyragą atvėsinkite, pagal skonį pabarstykite cukraus pudra ir patiekite prie stalo. -
13. Skanaus! -
Reklama















