Matsoni padažas
5 (1 įvertinimai)
3-4 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Matsoni – kaukazietiškas fermentuoto pieno produktas, populiarus ne tik Kaukaze, bet ir daugelyje pasaulio šalių. Matsoni padažas ruošiamas fermentuoto pieno produkto iš Kaukazo šalių pagrindu. Šiuo kulinariniu šedevru jie mėgsta papildyti mėsos patiekalus, įvairius sumuštinius, žuvį, troškintas daržoves ir daugybę kitų maisto produktų. Labai mėgstu patiekti su kepta paukštiena arba patiekti su šviežių daržovių salotomis, taip pat patiekti vietoj grietinės su tortilijomis ar kitais pikantiškais kepiniais.
Paskirtis: Padažų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Daržovės /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Matsoni250 gramų
-
Obuolys1 vnt (mažo dydžio, saldžiarūgštis)
-
Agurkas2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Citrina1/2 vnt
-
Krapai2~3 vnt (šakelės)
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Nulupkite obuolį ir pašalinkite sėklas. Nulupkite agurkus.
-
Reklama
-
3. Labai smulkia tarka sutarkuokite nuluptą obuolį ir agurkus. Sudėkite į nedidelį dubenį.
-
4. Nuluptą česnaką sutarkuokite prie obuolio su agurku arba perspauskite per spaudą.
-
Reklama
-
5. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
-
6. Supilkite matsoni.
-
Reklama
-
7. Įpilkite smulkiai pjaustytų krapų, įtarkuokite pusės citrinos žievelės ir įspauskite sulčių. Išmaišykite padažą.
-
8. Patiekite atšaldytą padažą prie mėsos, žuvies ir daržovių. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama