Matsoni padažas

Matsoni padažas

5 (1 įvertinimai)

3-4 Porcijos
10 min.

Apie receptą

Matsoni – kaukazietiškas fermentuoto pieno produktas, populiarus ne tik Kaukaze, bet ir daugelyje pasaulio šalių. Matsoni padažas ruošiamas fermentuoto pieno produkto iš Kaukazo šalių pagrindu. Šiuo kulinariniu šedevru jie mėgsta papildyti mėsos patiekalus, įvairius sumuštinius, žuvį, troškintas daržoves ir daugybę kitų maisto produktų. Labai mėgstu patiekti su kepta paukštiena arba patiekti su šviežių daržovių salotomis, taip pat patiekti vietoj grietinės su tortilijomis ar kitais pikantiškais kepiniais.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Daržovės / # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Matsoni
    250 gramų
  • Obuolys
    1 vnt (mažo dydžio, saldžiarūgštis)
  • Agurkas
    2 vnt
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Citrina
    1/2 vnt
  • Krapai
    2~3 vnt (šakelės)
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Nulupkite obuolį ir pašalinkite sėklas. Nulupkite agurkus.
    2. Nulupkite obuolį ir pašalinkite sėklas. Nulupkite agurkus.
  • Reklama
  • Labai smulkia tarka sutarkuokite nuluptą obuolį ir agurkus. Sudėkite į nedidelį dubenį.
    3. Labai smulkia tarka sutarkuokite nuluptą obuolį ir agurkus. Sudėkite į nedidelį dubenį.
  • Nuluptą česnaką sutarkuokite prie obuolio su agurku arba perspauskite per spaudą.
    4. Nuluptą česnaką sutarkuokite prie obuolio su agurku arba perspauskite per spaudą.
  • Reklama
  • Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
    5. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
  • Supilkite matsoni.
    6. Supilkite matsoni.
  • Reklama
  • Įpilkite smulkiai pjaustytų krapų, įtarkuokite pusės citrinos žievelės ir įspauskite sulčių. Išmaišykite padažą.
    7. Įpilkite smulkiai pjaustytų krapų, įtarkuokite pusės citrinos žievelės ir įspauskite sulčių. Išmaišykite padažą.
  • Patiekite atšaldytą padažą prie mėsos, žuvies ir daržovių. Skanaus!
    8. Patiekite atšaldytą padažą prie mėsos, žuvies ir daržovių. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai