Marinuoti burokėliai su silke
4.5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Labai skanus užkandis mėgstantiems derinti silkę su burokėliais. Tai puikus, sveikas užkandis, kuris pakeis jūsų „silkę pataluose“. Norėdami kuo greičiau paruošti užkandį, burokėlius išvirkite iš anksto. Galite pasiimti bet kokį 6% acto, baltasis vynas arba obuolių sidras puikiai tinka. Atkreipkite dėmesį į receptą!
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lengvai sūdyta silkė1 vnt
-
Burokėliai400 gramų
-
Svogūnai50 gramų
-
Actas 6%2 šaukštai
-
Augalinis aliejus3 šaukštai
-
Krapai5 gramai
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paimkite visus reikalingus ingredientus. Burokėlius išvirkite iš anksto, kol suminkštės, atvėsinkite, nulupkite. Vidutiniai burokėliai verda 40–50 minučių, todėl turėkite tai omenyje.
-
2. Į gilų dubenį supilkite aliejų, actą, įberkite pipirų ir šiek tiek druskos, marinatas neturi būti pasūdytas, atkreipkite dėmesį, kad silkė yra sūdyta. Jei burokėliai nėra pakankamai saldūs, į marinatą galite įberti šiek tiek cukraus.
-
Reklama
-
3. Burokėlius supjaustykite kubeliais, svogūną geriau supjaustykite pusžiedžiais, suberkite į marinatą, gerai išmaišykite ir palikite 10-15 min. Karts nuo karto burokėlius reikia pamaišyti, kad jie tolygiai pasimarinuotų.
-
4. Nupjaukite galvą ir uodegą, išvalykite vidurius, odą ir kaulus. Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais, perkelkite į dubenį su burokėliais.
-
Reklama
-
5. Lėkštės turinį švelniai išmaišykite, palikite dar 10 minučių, tada ragaukite. Jei silkė yra mažai sūdyta, tada patiekalą reikės sūdyti pagal savo skonį.
-
6. Po kurio laiko marinuotus burokėlius su silke perkelkite į patogų indą, pabarstykite krapais ir patiekite. Gero apetito!
-
Reklama
-
7. Puikus pasirinkimas mėgstamam užkandžiui šeimos šventei.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama