Makaronai su špinatais ir artišokais

Makaronai su špinatais ir artišokais

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Špinatų ir artišokų makaronai yra labai lengvai pagaminami makaronai, į kuriuos nepridėta mėsos ar žuvies. Tik daržovės, sūris ir makaronai. Puikus patiekalas lengviems vasaros pietums ar vakarienei. Nebijokite artišokų – tai labai skani ir sveika daržovė, kurią nesunku paruošti. Paprastas itališkas patiekalas, kuris ypač dera vasarą, kai organizmui nesinori riebių ir mėsiškų patiekalų, mieliau valgo sveikesnį ir lengvesnį maistą.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    6 šaukštai
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Špinatai
    600 gramų
  • Artišokai
    800 gramų
  • Miltai
    3 šaukštai
  • Pienas
    3 puodeliai
  • Kajeno pipirai
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Druska, pipirai
    pagal skonį
  • Tarkuotas parmezanas
    1/2 puodelio
  • Tarkuota mocarela
    1/2 puodelio
  • Vištienos sultinys
    1/2 puodelio
  • Makaronai
    600 gramų
  • Džiūvėsėliai
    1/2 puodelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite susmulkintą česnaką.
    1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite susmulkintą česnaką.
  • Nuplautus špinatus iš karto dėkite į keptuvę, kepkite 1-2 minutes, ne daugiau. Kai tik špinatai suminkštėja ir sumažėja jų tūris, nedelsd...
    2. Nuplautus špinatus iš karto dėkite į keptuvę, kepkite 1-2 minutes, ne daugiau. Kai tik špinatai suminkštėja ir sumažėja jų tūris, nedelsdami išimkite juos iš keptuvės.
  • Reklama
  • Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite dar šiek tiek sviesto, dabar sumeskite į perpjautus artišokus. Kepkite 2-3 minutes, maišydami ant vid...
    3. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite dar šiek tiek sviesto, dabar sumeskite į perpjautus artišokus. Kepkite 2-3 minutes, maišydami ant vidutinės ugnies.
  • Išimkite artišokus iš keptuvės.
    4. Išimkite artišokus iš keptuvės.
  • Reklama
  • Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite dar šiek tiek sviesto, suberkite miltus. Greitai maišydami kepkite 20-30 sekundžių.
    5. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite dar šiek tiek sviesto, suberkite miltus. Greitai maišydami kepkite 20-30 sekundžių.
  • Įpilkite pieno, greitai išplakite.
    6. Įpilkite pieno, greitai išplakite.
  • Reklama
  • Pasūdykite, pipiruokite ir virkite 2-4 minutes, kol padažas ims tirštėti.
    7. Pasūdykite, pipiruokite ir virkite 2-4 minutes, kol padažas ims tirštėti.
  • Suberkite tarkuotą sūrį (abiejų rūšių), išmaišykite, po minutės į padažą supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite padažą iki norimo tan...
    8. Suberkite tarkuotą sūrį (abiejų rūšių), išmaišykite, po minutės į padažą supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite padažą iki norimo tankumo. Padažas turi būti ne per tirštas, bet ir ne per skystas – maždaug tokios pat konsistencijos kaip riebus kefyras.
  • Reklama
  • Į puodą sudėkite artišokus ir virtus makaronus. Sumaišome.
    9. Į puodą sudėkite artišokus ir virtus makaronus. Sumaišome.
  • Suberkite špinatus ir norimus prieskonius. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
    10. Suberkite špinatus ir norimus prieskonius. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Prieš patiekdami pabarstykite džiūvėsėliais.
    11. Prieš patiekdami pabarstykite džiūvėsėliais.
  • Makaronai su špinatais ir artišokais yra paruošti. Skanaus!
    12. Makaronai su špinatais ir artišokais yra paruošti. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai