Lydeka su ryžiais ir grybais

Lydeka su ryžiais ir grybais

5 (1 įvertinimai)

5-6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Lydeka su ryžiais ir grybais – nuostabus patiekalas iš labai paprastų ir įperkamų ingredientų, kuris nesigėdija vaidinti pagrindinį vaidmenį ir ant šventinio stalo. Mėgstu tokius patiekalus kaip lydeka su ryžiais ir grybais. Taip būna, kai visi ingredientai yra paprasti ir prieinami, gaminimo procesas nėra pernelyg varginantis, o gatavas patiekalas pasirodo labai neįprastas ir ne kasdienis. Jei mėgstate lydeką, tuomet šis patiekalas jums tikrai patiks, o jei ne, tai šis patiekalas privers jus ją pamilti.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lydekos filė
    2 vnt (~1 kilogramas)
  • Ryžiai
    100 gramų
  • Pievagrybiai
    300 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Sūris
    100 gramų
  • Krapai, kitos žolelės
    100 gramų
  • Augalinis aliejus
    4 šaukštai
  • Druska, pipirai
    Pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Išvirkite ryžius mėgstamu būdu. Dedame į kiaurasamtį, bet neplauname.
    1. Išvirkite ryžius mėgstamu būdu. Dedame į kiaurasamtį, bet neplauname.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir pievagrybius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš pradžių įdėkite svogūnų, po poros minučių suberkite gryb...
    2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pievagrybius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš pradžių įdėkite svogūnų, po poros minučių suberkite grybus ir retkarčiais pamaišydami kepkite 3-4 minutes.
  • Reklama
  • Sūrį sutarkuokite ant vidutinės trintuvės, žalumynus smulkiai supjaustykite. Į vieną indą sudėkite sūrį, žoleles, ryžius ir grybus.
    3. Sūrį sutarkuokite ant vidutinės trintuvės, žalumynus smulkiai supjaustykite. Į vieną indą sudėkite sūrį, žoleles, ryžius ir grybus.
  • Sumaišome.
    4. Sumaišome.
  • Reklama
  • Paimkite lydekos filė, padėkite ant didelio folijos lakšto. Sutepkite aliejumi, uždėkite įdarą ant filė.
    5. Paimkite lydekos filė, padėkite ant didelio folijos lakšto. Sutepkite aliejumi, uždėkite įdarą ant filė.
  • Antrą filė gabalėlį dėkite ant įdaro viršaus. Švelniai paspauskite. Viršutinėje filė darome įpjovimus (kaip nuotraukoje). Apšlakstykite a...
    6. Antrą filė gabalėlį dėkite ant įdaro viršaus. Švelniai paspauskite. Viršutinėje filė darome įpjovimus (kaip nuotraukoje). Apšlakstykite aliejumi.
  • Reklama
  • Žuvį suvyniojame į foliją, dedame ant kepimo skardos.
    7. Žuvį suvyniojame į foliją, dedame ant kepimo skardos.
  • Kepame 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje folijoje, tada atidarome foliją ir kepame dar 10 minučių.
    8. Kepame 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje folijoje, tada atidarome foliją ir kepame dar 10 minučių.
  • Reklama
  • Belieka lydeką perkelti į serviravimo indą ir papuošti. Turiu standartinį papuošimą – žalumynai, citrina, juodosios alyvuogės. Gero apetito!
    9. Belieka lydeką perkelti į serviravimo indą ir papuošti. Turiu standartinį papuošimą – žalumynai, citrina, juodosios alyvuogės. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai