Liesi koldūnai
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Liesūs koldūnai su dviejų rūšių ropių ir raugintų kopūstų įdarais – nebrangus patiekalas, galintis pasotinti visą būrį alkanų suaugusiųjų. Fantastiškai skanus patiekalas, nepaisant jo pigumo. Tokie paprasti, primityvūs koldūnai be mėsos puikiai susidorojo su šia užduotimi. Receptas tinka tiems, kurie badauja. Norintiems iškrauti skrandį. Ir tiems, kurie paėmė būsto paskolą. Juokauju. Sėkmės gaminant liesus koldūnus ir mėgaukitės maistu!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rauginti kopūstai500 gramų
-
Ridikėliai500 gramų
-
Miltai500 gramų
-
Vanduo1 stiklinė
-
Druska1 žiupsnelis
-
Saulėgrąžų aliejus100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Iš miltų, vandens, druskos ir saulėgrąžų aliejaus užminkome liesą kukulių tešlą. Tešla turi pasirodyti kieta, nelipti prie rankų. Iš tešlos iškočiojame rutulį, siunčiame į šaldytuvą 1 valandai, po to išimame, iškočiojame iš jos didelę dešrelę, iš dešros išpjauname nedidelius kukuliukus ir kiekvieną kukulį iškočiojame į plokščią koldūnų pagrindą. Galima ir kitaip: tiesiog iškočiokite visą tešlos rutulį plonu sluoksniu ir stikline išpjaukite iš jos apskritimus.
-
2. Reikia išmatuoti kopūstų kiekį, išspausti sulčių perteklių.
-
Reklama
-
3. Ridikėlius smulkiai sutarkuokite ir išspauskite sultis.
-
4. Toliau – linksmoji dalis. Gaminame koldūnus. Ant tešlos dedame truputį kopūstų įdaro...
-
Reklama
-
5. ...ar ridikėlių įdaro...
-
6. Perlenkiame per pusę, kad įdaras būtų viduje, o tada iš jo formuojame gražų kuoldūną.
-
Reklama
-
7. Panašiai iš likusios tešlos ir įdaro formuojame likusius koldūnus. Paruoštus koldūnus sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol suminkštės (apie 5 minutes).
-
8. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama