Lęšių sriuba su rūkyta mėsa

Lęšių sriuba su rūkyta mėsa

5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Lęšių sriuba su rūkyta mėsa – tai sriuba, kuri pasitarnaus ir kaip antrasis patiekalas. Sriuba labai tiršta, aštri, soti. Šiai lęšių sriubai virti reikia apie dvi valandas. Gaminant lęšių sriubą, lęšius galima pamirkyti per naktį arba porą valandų prieš verdant, bet galima įpilti į sriubą kartu su litru vandens ir troškinti 45 minutes. Galite naudoti jau paruoštą jautienos sultinį ir tokiu atveju nedėti blauzdelių.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lęšiai
    350 gramų
  • Jautienos blauzdelės, gabalėliai
    4~5 vnt
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    2 vnt
  • Salierai
    2~3 vnt
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Švieži čiobreliai
    pagal skonį
  • Bulvės
    700 gramų
  • Dešrelės
    250 gramų
  • Rūkyta dešra arba dešrelės
    200 gramų
  • Pomidorų tyrė
    1/4 stiklinės
  • Vanduo
    1,5~2 litro (arba tiek, kad apsemtų visus į sriubą dedamus ingredientus)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus sriubai. Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir morkas. Nuplaukite ir supjaustykite žalumynus. Bulves ir dešreles ...
    1. Paruoškite ingredientus sriubai. Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir morkas. Nuplaukite ir supjaustykite žalumynus. Bulves ir dešreles supjaustysime vėliau. Blauzdeles nuplaukite ir sudėkite į puodą su aliejumi ant vidutinės ugnies. Lengvai apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa pakeis spalvą. Tada sudėkite susmulkintą svogūną. Kepkite, kol suminkštės.
  • Sudėkite pjaustytas morkas ir gelsvės šakeles.
    2. Sudėkite pjaustytas morkas ir gelsvės šakeles.
  • Reklama
  • Pavirkite kelias minutes, suberkite lauro lapą, užpilkite vandeniu ir suberkite čiobrelius. Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį iki vidut...
    3. Pavirkite kelias minutes, suberkite lauro lapą, užpilkite vandeniu ir suberkite čiobrelius. Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, pašalinkite nuosėdas, uždenkite ir troškinkite 90 minučių.
  • Po pusantros valandos išsirinkite gelsves šakeles, jei norite, galite nuimti mėsą nuo kaulo ir grąžinti į sriubą. Dabar turėtumėte pridėt...
    4. Po pusantros valandos išsirinkite gelsves šakeles, jei norite, galite nuimti mėsą nuo kaulo ir grąžinti į sriubą. Dabar turėtumėte pridėti lęšius su vandeniu, kuriame jie buvo mirkyti, ir virti 30 minučių. Arba galite įdėti sausų lęšių, įpilti papildomai vandens ir virti 45 minutes.
  • Reklama
  • Kol lęšiai verda, susmulkinkite bulves ir dešreles. Praėjus ankstesniame žingsnyje nurodytam laikui, į sriubą suberkite viską, kas susmul...
    5. Kol lęšiai verda, susmulkinkite bulves ir dešreles. Praėjus ankstesniame žingsnyje nurodytam laikui, į sriubą suberkite viską, kas susmulkinta.
  • Taip pat įpilkite pomidorų tyrės. Išmaišykite ir virkite dar 15 minučių.
    6. Taip pat įpilkite pomidorų tyrės. Išmaišykite ir virkite dar 15 minučių.
  • Reklama
  • Lęšių sriuba su rūkyta mėsa paruošta! Gero apetito!
    7. Lęšių sriuba su rūkyta mėsa paruošta! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai