Lęšių sriuba su rūkyta mėsa
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Lęšių sriuba su rūkyta mėsa – tai sriuba, kuri pasitarnaus ir kaip antrasis patiekalas. Sriuba labai tiršta, aštri, soti. Šiai lęšių sriubai virti reikia apie dvi valandas. Gaminant lęšių sriubą, lęšius galima pamirkyti per naktį arba porą valandų prieš verdant, bet galima įpilti į sriubą kartu su litru vandens ir troškinti 45 minutes. Galite naudoti jau paruoštą jautienos sultinį ir tokiu atveju nedėti blauzdelių.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lęšiai350 gramų
-
Jautienos blauzdelės, gabalėliai4~5 vnt
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos2 vnt
-
Salierai2~3 vnt
-
Lauro lapas2 vnt
-
Švieži čiobreliaipagal skonį
-
Bulvės700 gramų
-
Dešrelės250 gramų
-
Rūkyta dešra arba dešrelės200 gramų
-
Pomidorų tyrė1/4 stiklinės
-
Vanduo1,5~2 litro (arba tiek, kad apsemtų visus į sriubą dedamus ingredientus)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus sriubai. Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir morkas. Nuplaukite ir supjaustykite žalumynus. Bulves ir dešreles supjaustysime vėliau. Blauzdeles nuplaukite ir sudėkite į puodą su aliejumi ant vidutinės ugnies. Lengvai apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa pakeis spalvą. Tada sudėkite susmulkintą svogūną. Kepkite, kol suminkštės.
-
2. Sudėkite pjaustytas morkas ir gelsvės šakeles.
-
Reklama
-
3. Pavirkite kelias minutes, suberkite lauro lapą, užpilkite vandeniu ir suberkite čiobrelius. Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, pašalinkite nuosėdas, uždenkite ir troškinkite 90 minučių.
-
4. Po pusantros valandos išsirinkite gelsves šakeles, jei norite, galite nuimti mėsą nuo kaulo ir grąžinti į sriubą. Dabar turėtumėte pridėti lęšius su vandeniu, kuriame jie buvo mirkyti, ir virti 30 minučių. Arba galite įdėti sausų lęšių, įpilti papildomai vandens ir virti 45 minutes.
-
Reklama
-
5. Kol lęšiai verda, susmulkinkite bulves ir dešreles. Praėjus ankstesniame žingsnyje nurodytam laikui, į sriubą suberkite viską, kas susmulkinta.
-
6. Taip pat įpilkite pomidorų tyrės. Išmaišykite ir virkite dar 15 minučių.
-
Reklama
-
7. Lęšių sriuba su rūkyta mėsa paruošta! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama