Lazanija su pienu

Lazanija su pienu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Sluoksniuota lazanija su švelnia malta mėsa ir pieno padažu – puikūs pietūs ir vakarienė visai šeimai. Lazanija atrodo puikiai ir ją paruošti nėra sunku. Lazanijos lapelių galite nusipirkti beveik bet kurioje parduotuvėje, tačiau maltą mėsą geriausia gaminti namuose iš liesos kiaulienos, vištienos, kalakutienos ar jautienos. Maltos mėsos sudėtis priklauso tik nuo jūsų pageidavimų. Lazaniją reikia patiekti karštą, apibarstytą smulkintomis žolelėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    350 gramų (jautiena ir kiauliena)
  • Parmezanas
    150 gramų
  • Pomidorų pasta
    2 šaukštai
  • Vanduo
    2 šaukštai
  • Aliejus
    2 šaukštai (kepimui)
  • Svogūnai
    100 gramų
  • Provanso žolelės
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Miltai
    75 gramų
  • Sviestas
    60 gramų
  • Pienas
    400 mililitrų
  • Sumaltas muskato riešutas
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Žalumynai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kepkite svogūną aliejuje ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
    2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kepkite svogūną aliejuje ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
  • Reklama
  • Į keptuvę su svogūnais sudėkite maltą mėsą, pomidorų pastą ir Provanso žoleles.
    3. Į keptuvę su svogūnais sudėkite maltą mėsą, pomidorų pastą ir Provanso žoleles.
  • Druska, pipirai, viską išmaišome ir faršą kepame ant vidutinės ugnies po dangčiu, kol iškeps. Malta mėsa turi būti visiškai iškepusi, o s...
    4. Druska, pipirai, viską išmaišome ir faršą kepame ant vidutinės ugnies po dangčiu, kol iškeps. Malta mėsa turi būti visiškai iškepusi, o skystis išgaravęs.
  • Reklama
  • Į puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir užvirinkite. Kiekvieną lazanijos lakštą pavirkite verdančiame vandenyje 5 minutes.
    5. Į puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir užvirinkite. Kiekvieną lazanijos lakštą pavirkite verdančiame vandenyje 5 minutes.
  • Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami viską kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
    6. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami viską kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Intensyviai plakant, supilame pieną. Išmaišykite masę kol liks be gabalėlių.
    7. Intensyviai plakant, supilame pieną. Išmaišykite masę kol liks be gabalėlių.
  • Į padažą suberkite muskato riešutą ir druską. Virkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol sutirštės.
    8. Į padažą suberkite muskato riešutą ir druską. Virkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol sutirštės.
  • Reklama
  • Į tinkamą kepimo indą įdėkite šiek tiek padažo ir ant jo vieną lakštą makaronų.
    9. Į tinkamą kepimo indą įdėkite šiek tiek padažo ir ant jo vieną lakštą makaronų.
  • Lazanijos lakštą patepkite padažu ir lygiu sluoksniu išdėliokite dalį faršo.
    10. Lazanijos lakštą patepkite padažu ir lygiu sluoksniu išdėliokite dalį faršo.
  • Reklama
  • Faršą pabarstykite tarkuotu sūriu.
    11. Faršą pabarstykite tarkuotu sūriu.
  • Kartokite sluoksnius, kol baigsis ingredientai. Viršutinis sluoksnis turi būti makaronų lakštas.
    12. Kartokite sluoksnius, kol baigsis ingredientai. Viršutinis sluoksnis turi būti makaronų lakštas.
  • Viršų aptepkite likusiu padažu ir pabarstykite likusiu sūriu.
    13. Viršų aptepkite likusiu padažu ir pabarstykite likusiu sūriu.
  • Reklama
  • Kepkite lazaniją su pienu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių, kol suminkštės. Po kurio laiko išimkite lazaniją, leiskite pa...
    14. Kepkite lazaniją su pienu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių, kol suminkštės. Po kurio laiko išimkite lazaniją, leiskite pastovėti 5 minutes ir patiekite.
  • Gero apetito!
    15. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai