Lazanija su pienu
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Sluoksniuota lazanija su švelnia malta mėsa ir pieno padažu – puikūs pietūs ir vakarienė visai šeimai. Lazanija atrodo puikiai ir ją paruošti nėra sunku. Lazanijos lapelių galite nusipirkti beveik bet kurioje parduotuvėje, tačiau maltą mėsą geriausia gaminti namuose iš liesos kiaulienos, vištienos, kalakutienos ar jautienos. Maltos mėsos sudėtis priklauso tik nuo jūsų pageidavimų. Lazaniją reikia patiekti karštą, apibarstytą smulkintomis žolelėmis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa350 gramų (jautiena ir kiauliena)
-
Parmezanas150 gramų
-
Pomidorų pasta2 šaukštai
-
Vanduo2 šaukštai
-
Aliejus2 šaukštai (kepimui)
-
Svogūnai100 gramų
-
Provanso žolelės1/2 arbatinio šaukštelio
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Miltai75 gramų
-
Sviestas60 gramų
-
Pienas400 mililitrų
-
Sumaltas muskato riešutas1/2 arbatinio šaukštelio
-
Žalumynaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kepkite svogūną aliejuje ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
-
Reklama
-
3. Į keptuvę su svogūnais sudėkite maltą mėsą, pomidorų pastą ir Provanso žoleles.
-
4. Druska, pipirai, viską išmaišome ir faršą kepame ant vidutinės ugnies po dangčiu, kol iškeps. Malta mėsa turi būti visiškai iškepusi, o skystis išgaravęs.
-
Reklama
-
5. Į puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir užvirinkite. Kiekvieną lazanijos lakštą pavirkite verdančiame vandenyje 5 minutes.
-
6. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami viską kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
7. Intensyviai plakant, supilame pieną. Išmaišykite masę kol liks be gabalėlių.
-
8. Į padažą suberkite muskato riešutą ir druską. Virkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol sutirštės.
-
Reklama
-
9. Į tinkamą kepimo indą įdėkite šiek tiek padažo ir ant jo vieną lakštą makaronų.
-
10. Lazanijos lakštą patepkite padažu ir lygiu sluoksniu išdėliokite dalį faršo.
-
Reklama
-
11. Faršą pabarstykite tarkuotu sūriu.
-
12. Kartokite sluoksnius, kol baigsis ingredientai. Viršutinis sluoksnis turi būti makaronų lakštas.
-
13. Viršų aptepkite likusiu padažu ir pabarstykite likusiu sūriu.
-
Reklama
-
14. Kepkite lazaniją su pienu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių, kol suminkštės. Po kurio laiko išimkite lazaniją, leiskite pastovėti 5 minutes ir patiekite.
-
15. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama