Kubietiška vištiena
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Ruošiame „Arros con poyo“ – Lotynų Amerikos virtuvės patiekalą. Patiekalas, kuriame tradiciškai dera vištiena su ryžiais, papildyta daržovėmis ir aromatinėmis žolelėmis. Atkreipkite dėmesį į receptą! Šis patiekalas labai panašus į ispanišką paeliją, naminis ir sotus. Šiame recepte šafrano nerekomenduoju keisti ciberžole, ji patiekalui suteiks rytietiško skonio su žemišku skoniu ir garstyčių aromatu.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos blauzdelės3 vnt
-
Apelsinas1 vnt
-
Džiovintas raudonėlis2 arbatiniai šaukšteliai (1 šaukštelis ryžiams, 1 šaukštelis marinatui)
-
Česnako milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Kmynai1 arbatinis šaukštelis (1/2 šaukštelio ryžiams, 1/2 šaukštelio marinatui)
-
Šviežiai malti pipirai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Svogūnai1 vnt
-
Paprika1 vnt
-
Česnakai3 skiltelės
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Ryžiai2 stiklinės
-
Baltasis vynas1 stiklinė (sausas)
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Buljonas3 stiklinės
-
Lauro lapas2 vnt
-
Šafranas1 žiupsnelis
-
Žalieji žirneliai1/2 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Vištieną iš anksto pamarinuokite. Šiam patiekalui tinka vištienos šlaunelės ir kulšelės. Nupjaukite odos ir riebalų perteklių.
-
2. Sudėkite vištieną į tinkamą dubenį. Marinatui iš apelsino išspauskite sultis. Galite naudoti supakuotas sultis.
-
Reklama
-
3. Skiedinyje sumaišykite druską su kmynais, česnako milteliais, raudonėliu ir juodaisiais pipirais. Susmulkinkite prieskonius ir supilkite į vištienos marinatą. Gerai išmaišykite ir palikite mėsą pasimarinuoti.
-
4. Į keptuvę, kurioje bus ruošiamas patiekalas, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Vištieną apkepkite iš visų pusių, kol apskrus. Gatavą vištieną perkelkite iš keptuvės į lėkštę.
-
Reklama
-
5. Garnyrui paruoškite ryžius ir daržoves. Galite naudoti šaldytus žirnius.
-
6. Keptuvėje, kurioje buvo kepta vištiena, pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną ir papriką, kol suminkštės. Suberkite susmulkintą česnaką, raudonėlį, lauro lapą, maltus kmynus ir pomidorų pastą. Po kelių minučių supilkite vyną ir maišykite, kol susimaišys. Virkite mišinį 2-3 minutes.
-
Reklama
-
7. Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.
-
8. Supilkite ryžius į keptuvę su daržovėmis, išmaišykite. Iškeptą vištieną dėkite ant ryžių. Į šiltą sultinį įpilkite šafrano ir maišykite, kol skystis taps sodrios auksinės spalvos. Supilkite sultinį į ryžius.
-
Reklama
-
9. Padidinkite ugnį ir užvirinkite sultinį. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite ryžius 20 minučių. Atidarykite dangtį ir suberkite žaliuosius žirnelius. Troškinkite patiekalą dar 5 minutes.
-
10. Pilnas, sotus ir ryškus patiekalas paruoštas!
-
Reklama
-
11. Prieš patiekdami, atsargiai išmeskite ryžius ir žaliuosius žirnelius. Idealus patiekalo priedas būtų šviežių daržovių salotos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama