Krevetės traškiame kailyje
5 (3 įvertinimai)
3 Porcijos
35 min.
Apie receptą
Aš dievinu krevetes ir nieko negaliu padaryti. Galėčiau jas valgyti beveik kiekvieną dieną! Bet tai ne visada įmanoma. Todėl patiekalus su šiuo pagrindiniu ingredientu renkuosi išmintingai. Štai vienas iš mano mėgstamiausių. Vienas iš labiausiai paplitusių jūros gėrybių patiekalų paruošimo būdų – pamirkyti jas tešloje ir mesti į gruzdintuvę. Siūlau išmokti gaminti traškias krevetes su padažu. Šis karštas užkandis puikiai tinka su alumi, bet jis taip pat puikiai tinka elegantiškai vakarienei.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Tigrinės krevetės10 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniai krevetėmspagal skonį
-
Baltieji maltieji pipiraipagal skonį
-
Natūralus jogurtas150 gramų
-
Citrinos sultys10 mililitrų
-
Smulkinti krapai10 gramai
-
Smulkintas česnakas10 gramai
-
Miltai50 gramų
-
Bulvių krakmolas20 gramų
-
Šaltas vanduo60 mililitrų
-
Augalinis aliejus1010 mililitrų (10 ml
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite česnaką, krapus, druską, jogurtą, pipirus ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. -
2. Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, aliejų, krakmolą ir vandenį. -
Reklama
-
3. Krevetes nulupkite, pašalinkite siūlelius. Tada nuplaukite ir nusausinkite. Pabarstykite krevetes prieskoniais (nebijočiau kažko aštresnio), druska ir krakmolu. -
4. Kiekvieną krevetę apvoliokite tešloje. Įkaitinkite aliejų iki 180 °C gruzdintuvėje arba keptuvėje. Kepkite jūros gėrybes iki auksinės spalvos. -
Reklama
-
5. Nepamirškite pašalinti perteklinio aliejaus popieriniu rankšluosčiu (tiesiog trumpam sudėkite ant jo paruoštas krevetes). -
6. Patiekite krevetes šiltas arba karštas su jogurtiniu padažu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















