Krevetės traškiame kailyje

Krevetės traškiame kailyje

5 (3 įvertinimai)

3 Porcijos
35 min.

Apie receptą

Aš dievinu krevetes ir nieko negaliu padaryti. Galėčiau jas valgyti beveik kiekvieną dieną! Bet tai ne visada įmanoma. Todėl patiekalus su šiuo pagrindiniu ingredientu renkuosi išmintingai. Štai vienas iš mano mėgstamiausių. Vienas iš labiausiai paplitusių jūros gėrybių patiekalų paruošimo būdų – pamirkyti jas tešloje ir mesti į gruzdintuvę. Siūlau išmokti gaminti traškias krevetes su padažu. Šis karštas užkandis puikiai tinka su alumi, bet jis taip pat puikiai tinka elegantiškai vakarienei.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Tigrinės krevetės
    10 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai krevetėms
    pagal skonį
  • Baltieji maltieji pipirai
    pagal skonį
  • Natūralus jogurtas
    150 gramų
  • Citrinos sultys
    10 mililitrų
  • Smulkinti krapai
    10 gramai
  • Smulkintas česnakas
    10 gramai
  • Miltai
    50 gramų
  • Bulvių krakmolas
    20 gramų
  • Šaltas vanduo
    60 mililitrų
  • Augalinis aliejus
    1010 mililitrų (10 ml
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite česnaką, krapus, druską, jogurtą, pipirus ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
    1. Pirmiausia paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite česnaką, krapus, druską, jogurtą, pipirus ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
  • Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, aliejų, krakmolą ir vandenį.
    2. Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, aliejų, krakmolą ir vandenį.
  • Reklama
  • Krevetes nulupkite, pašalinkite siūlelius. Tada nuplaukite ir nusausinkite. Pabarstykite krevetes prieskoniais (nebijočiau kažko aštresni...
    3. Krevetes nulupkite, pašalinkite siūlelius. Tada nuplaukite ir nusausinkite. Pabarstykite krevetes prieskoniais (nebijočiau kažko aštresnio), druska ir krakmolu.
  • Kiekvieną krevetę apvoliokite tešloje. Įkaitinkite aliejų iki 180 °C gruzdintuvėje arba keptuvėje. Kepkite jūros gėrybes iki auksinės spa...
    4. Kiekvieną krevetę apvoliokite tešloje. Įkaitinkite aliejų iki 180 °C gruzdintuvėje arba keptuvėje. Kepkite jūros gėrybes iki auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Nepamirškite pašalinti perteklinio aliejaus popieriniu rankšluosčiu (tiesiog trumpam sudėkite ant jo paruoštas krevetes).
    5. Nepamirškite pašalinti perteklinio aliejaus popieriniu rankšluosčiu (tiesiog trumpam sudėkite ant jo paruoštas krevetes).
  • Patiekite krevetes šiltas arba karštas su jogurtiniu padažu. Skanaus!
    6. Patiekite krevetes šiltas arba karštas su jogurtiniu padažu. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai